Struțul din garsonieră! Un bărbat din Drobeta Turnu-Severin a fost amendat deoarece creștea pasărea la bloc.

Din Africa, într-un bloc din Drobeta-Turnu Severin. Un localnic a fost amendat de poliție pentru că ținea în garsonieră un struţ ca animal de companie. Vecinii au fost deranjaţi de zgomot și miros și au alertat direct autoritățile.

Un bărbat în vârstă de 30 de ani din Drobeta-Turnu Severin a fost amendat de poliţişti deoarece creștea un struț, drept animal de companie. Struțul este al unei familii care a susținut că are pasărea de când era pui. Inițial, l-au avut în curtea unei case din Drobeta Turnu-Severin. Apoi, pentru ca i-au reclamat vecinii, l-au mutat într-o garsonieră, până când reușeau să construiască un țarc undeva la țară, potrivit declarațiilor.

Reprezentanții DSV Mehedinți spun că struțul era hrănit corespunzător, dar nu avea spațiu, așa că proprietarului i s-a pus în vedere să mute struțul înapoi la curte.

Amendă de 3000 de lei

Polițiștii din Drobeta-Turnu Severin și reprezentanții Biroului pentru Protecția Animalelor, împreună cu reprezentanți ai Direcției Sanitar Veterinare, au făcut verificări și au au stabilit că un cetățean în vârstă de 30 ani deținea struțul într-o încăpere din apartament.

„În cauză, s-a aplicat sancțiune contravențională în valoare de 3000 de lei pentru nerespectarea prevederilor Legii 205/ 2004, privind protecția animalelor, raportat la Norma nr 21/ 2003. De asemenea, reprezentanții instituțiilor care au efectuat verificările i-au pus în vedere celui în cauză să întreprindă măsurile necesare pentru deținerea legală a struțului”, transmite Poliția Mehedinți.

Proprietarul struţului a mai fost amendat şi cu alte ocazii pentru că nu a respectat legislaţia în privinţa animalelor pe care le deţine.

Corina Moraru, IPJ Mehedinţi a declarat pentru TVR că: "Un cetăţean de 30 de ani deţinea un struţ într-o încăpere dintr-un bloc de locuit. în cauză s-a aplicat sancţiune contravenţională în valoare de 3 mii de lei. Familia mărturiseşte că s-a ataşat de pasărea pe care o creşte de când era pui. Ar fi mutat struţul provizoriu în garsoniera de la marginea oraşului, până i-ar fi amenajat un ţarc. Astfel de păsări se cresc în condiţii speciale şi la cel puţin 500 de metri de comunităţi locuite. Nu într-o garsonieră."  

Captură video