Celine Dion este una dintre cele mai cunoscute și apreciate cântărețe la nivel mondial, însă poate nu ar fi avut niciodată determinarea necesară să lupte pentru afirmare, dacă nu ar fi fost impresionată în copilărie de o româncă de nota 10.

Nadia Comăneci a devenit un adevărat idol pentru micuța Celine Dion, atunci când, la Olimpiada de la Montreal, din 1976, a luat prima notă de 10 din istoria gimnasticii și a cucerit lumea întreagă. Perfecțiunea cu care își făcea toate exercițiile și determinarea de care dădea dovadă de fiecare dată când urca pe un aparat au impresionat-o atunci și pe fetița de 9 ani, care nici nu visa că va ajunge o vedetă de talie mondială.

Celine Dion, care ar uma să concerteze la București pe 11 iunie 2023, și-a recunoscut în repetate rânduri admirația față de Nadia Comăneci.

Am urmărit Jocurile Olimpice din 1976 și Nadia Comăneci aproape că mi-a schimbat destinul. Am admirat și iubit atât de mult puterea, dedicarea și munca grea pe care o depunea, încât pur și simplu mi-am dorit să fiu ca ea. Nu era vorba doar de gimnastică, ci de toată atitudinea ei și de înfățișare”, spunea Celine Dion despre Nadia.

Cu doar 7 ani mai mare decât Celine, Nadia Comăneci a devenit un model și un idol pentru fetița ce avea să devină cunoscută în toată lumea datorită vocii sale superbe. Peste 20 de ani, la Jocurile Olimpice din 1996, cele doouă aveau să se întâlnească pentru prima oară. Celin Dion a cântat în cadrul ceremoniei de deschidere a evenimentului, la care a participat și Nadia Comăneci, iar cele două au avut ocazia să se și fotografieze împreună.

Întâlnirea celor două staruri a fost intermediată de soțul lui Celine Dion, Rene Angelil, care a rugat-o pe Nadia să accepte o întâlnire filmată, chiar în camera lor de hotel. „A bătut cineva la ușă, am deschis și... ea era chiar acolo. M-a dat gata! M-am întâlnit astfel cu persoana pe care o admiram de atât de multă vreme și care, într-un fel, mi-a schimbat viața!”, povestea Celine Dion despre întâlnirea de la Atlanta.

De atunci, Nadia Comăneci (60 de ani) și Celine Dion (53 de ani) au devenit prietene și au participat împreună la o mulțime de acțiuni caritabile.