De la începutul războiului în Ucraina, rușii au transformat totul în ruine și cenușă. Iar o companie de turism oferă experiența unui război prin organizarea unor tururi ghidate de o zi pe fronturile de luptă.

La șase luni după ce Rusia a invadat țara, o companie de turism oferă o vizită în Ucraina, pentru a experimenta cum este să trăiești în mijlocul unui război, pentru a vedea orașele bombardate, pentru a simți pericolul și pentru a întâlni luptătorii.

Tururi ghidate în Orașe curajoase

Platforma online Visit Ukraine.Today a lansat luna trecută tururi ghidate de o zi în așa-numitele „Orașe curajoase” care au sfidat și continuă să reziste invadatorilor ruși, oferind călătorilor o privire asupra modului în care trăiește țara în mijlocul conflictului.

Cât costă o excursie prin zonele groazei?

Agenția îi atrage pe clienți prin oferte culinare, în localuri aflate peste drum de clădiri bombardate și plimbări printre ruine.

„Porniți chiar acum într-o călătorie către minunata Ucraina. Peste drum de locul unde a lovit recent o bombă, veți putea mânca tradițională la un bistro redeschis. Viața continuă și există speranța că în curând toate acestea se vor termina. Copiii cresc, încercăm să trăim viața cât mai mult posibil, indiferent de ce. Dacă vrei să vezi orașele noastre distruse și oamenii curajoși luptând, te rog vino acum!”, este mesajul de pe site-ul companiei de turism, potrivit CNN Travel.

Tururile de o zi durează 3-4 ore, costă 50 de euro pe zi, dar pot fi extinse, în funcție de solicitări.

În ciuda alertelor internaționale care avertizează împotriva călătoriilor în Ucraina, compania spune că a vândut până acum 150 de bilete. Agenția din Ucraina organizează grupuri de câte 10 persoane. Doritorii sunt instruiți de ghizi specializați.

Compania spune că profiturile din vânzarea tuturor biletelor sunt destinate sprijinirii refugiaților de război.

Foto Imago