Ghinion teribil pentru atletul italian Alberto Nonino, care a participat la Campionatul Mondial de Atletism la categoria de vârstă U21.

Sportivul a terminat pe ultimul loc cursa de 400m, disputată la Cali (Columbia), din cauza pantalonilor pe care i-a purtat, dar și a lenjeriei intime care i-a jucat feste. Potrivit presei din Italia, „bărbăția” sportivului a ieșit din echipamentul pe care el îl purta, astfel că Alberto Nonino nu a mai putut alerga așa cum trebuie. Iar în acel moment se afla pe locul 2!

„Vreau să vă spun că sunt conștient de reacțiile apărute, nu e nevoie să-mi trimiteți link-uri către articole. Acum încerc să mă amuz de situație, dar imediat după m-am simțit teribil. Sunt recunoscător pentru că prietenii mei și familia mea m-au ajutat să trec peste cele întâmplate. Lumea jurnalismului este îngrijorată de cazurile de hărțuire din Italia și la nivel mondial, dar apoi publică astfel de articole care ar fi putut afecta serios persoane mai sensibile”, a spus Alberto Nonino.

Jurnalistul spaniol David Sanchez de Castro a postat pe Twitter și cursa, afirmând ce a pățit sportivul italian: „«Bărbăția» i-a ieșit prin partea laterală a șortului și a trebuit să o țină, pentru că nu îi permitea să alerge cum trebuie, ceva normal atunci când aceasta se balansează dintr-o parte în alta”.