Alexander Chernov, un electrician în vârstă de 50 de ani din Rusia, care era deranjat de zgomotele care se auzeau din apartamentului unui vecin care își renova locuința, a aruncat în aer liftului blocului, în speranța că va reuși să-l omoare pe vecinul „muncitor”.

Întâmplarea șocantă a avut loc la finalul lunii noiembrie, iar în ancheta poliției se notează că încercarea de asasinat a avut loc din cauza relație personale ostile care exista între electricianul de 50 de ani și un vecin în vârstă de 30 de ani.

Din câte se pare, victima se afla în lift atunci când ascensorul a fost aruncat în aer, explozia fiind cauzată de un dispozitiv pirotehnic artizanal. „S-a auzit o bubuitură puternică, tot blocul a bubuit. Apoi au fugit la intrare, unde au simțit miros de carbit. A fost plin de fum”, au spus martorii din bloc.

 

Autoritățile ruse au dezvăluit că Alexander Chernov a montat bomba în lift și a așteptat ca vecinul său „gălăgios” să urce în acesta, după care electricianul a detonat bomba. Din fericire, victima a scăpat cu viață, dar s-a ales cu mai multe răni și cu picioarele rupte, ajungând de urgență la spital.