Colonelul rus, Alexander Kuzivanov, și-ar fi pierdut laptopul în care existau informații militare după o noapte de băut cu un coleg.

Bărbatul, care a împlinit 70 de ani, conduce un departament din cadrul Institutului Central de Cercetare de la Moscova, responsabil de elaborarea prognozelor pentru dezvoltarea științei și tehnologiei în domeniul apărării și securității statului rus. Centrul coordonat de colonel are ca arii de activitate studierea oceanelor, construcția navelor civile și aplicațiile acestora în domeniul militar.

Colonelul turmentat

Jurnaliştii de la publicaţia Baza au transmis pe Telegram că militarul a pierdut laptopul după ce a băut alături de un alt ofiţer rus în localul „Castori şi raţe” de pe strada Pyatnitskaya din Moscova.

Alexander Kuzivanov a sărbătorit în seara zilei de 18 mai împlinirea a 70 de ani, alături de un alt colonel din cadrul institutului. Se pare că acesta și-a pierdut memoria după a doua sticlă servită.

Nu-și amintește cum a pierdut laptopul

Colonelul rus nu-și amintește cum a pierdut laptopul, deoarece a fost adus acasă paramedici. Lui Kuzivanov i s-a făcut rău pe stradă și trecătorii au chemat ambulanța.

A ajuns acasă cu ambulanța

Mai târziu, Kuzivanov a descoperit că și-a pierdut laptopul, care conținea note și planuri pentru articole pe subiecte militare. Soția a încercat să refacă traseul colonelului pentru a recupera dispozitivul compromițător.

Foto Facebook, baza