Jakub Jankto, fotbalist ceh în vârstă de 27 de ani, care are mai multe meciuri în tricoul echipei naționale, dar și câteva goluri marcate pentru țara sa, a dezvăluit recent că este gay.

Chiar dacă a fost căsătorit și are un copil, Jakub Jankto a spus, prin intermediul unui clip video postat pe Twitter, că nu vrea să se mai ascundă și că recunoaște în fața tuturor că este gay.

„Precum toată lumea, am punctele mele tari, am slăbiciunile mele. Am o familie, am prieteni, am un job pe care l-am făcut ani buni cât de bine am putut, cu seriozitate, profesionalism și pasiune. Precum toată lumea, vreau să-mi trăiesc viața în libertate, fără frici, fără prejudecăți, fără violență, cu iubire. Sunt gay și nu vreau să mă mai ascund”, a spus fotbalistul ceh.

Sparta Praga, club la care este legitimat în prezent Jakub Jankto, a oferit un punct de vedere: „Jakub Jankto a vorbit deschis despre orientarea sa sexuală cu conducerea clubului, antrenorul și colegii săi acum ceva timp. Orice altceva privește viața lui personală. Fără alte comentarii și întrebări. Ai sprijinul nostru. Trăiește-ți viața, Jakub. Nimic altceva nu contează”!

De-a lungul carierei, Jakub Jankto a jucat la echipe precum Udinese, Ascoli, Sampdoria, Getafe și Sparta Praga.