Până la începutul acestui an, Nikita Mazepin era pilot de Formula 1 la echipa americană Haas, acolo unde îl avea coechipier pe Mick, fiul lui Michael Schumacher.

Însă, odată ce trupele din Rusia au invadat Ucraina, cei de la Haas au decis îl concedieze pe Nikita Mazepin, iar odată cu această ruptură au plecat și sponsorii ruși, în frunte cu Dmitri Mazepin, nimeni altul decât tatăl pilotului.

Faptul că au fost practic dați afară din Formula 1 este, din câte se pare, cea mai mică problemă pe care au avut-o Nikita și Dmitri Mazepin în acest an. Acum, autoritățile din Italia au decis să confiște o vilă pe care familia Mazepin o are în Peninsulă. Și, mai mult decât atât, se pare că în acea locuință se aflau bunuri în valoare de 114 milioane de euro, care au fost și ele puse sub sechestru de autoritățile italiene.

Situată în nordul insulei Sardinia, vila a ajuns sub sechestru după ce mai multe state din UE și din NATO au început să îi sancționeze pe miliardarii ruși din cauza faptului că Vladimir Putin a ordonat armatei din Rusia să invadeze Ucraina.