Cea mai scumpă masă la McDonald’s! Un bărbat a plătit destul de mult pentru poftele sale culinare.

Un pasager care a sosit în Australia din Indonezia a fost amendat cu aproape 2.000 de dolari americani după ce a fost prins cu două sandviciuri McMuffin şi un croissant cu jambon în rucsac de către poliţiştii de frontieră.

Amendă usturătoare

Potrivit autorităților, sandviciurile transportate ilegal pe aeroportul Darwin din Australia au fost depistate de către câinele Zinta.

"Aceasta va fi cea mai scumpă masă la McDonald's pe care acest pasager a avut-o vreodată", a declarat ministrul australian al Agriculturii, Murray Watt.

Importurile de carne din Indonezia sunt monitorizate cu mare atenție

Australia dispune de o legislaţie foarte strictă în materie de biosecuritate, destinată să protejeze importanta industrie agricolă a ţării de potenţiali dăunători sau boli. Autorităţile australiene sunt în prezent în alertă maximă în urma unui focar de febră aftoasă în Indonezia, iar toate importurile de carne din această ţară sunt monitorizate.

Ce e febra aftoasă?

Febra aftoasă este o boală infecțioasă de natură virală foarte contagioasă a rumegătoarelor paricopitate, suinelor, apare și la elefanți, șobolani și arici. Cabalinele sau omul pot fi purtători sănătoși de virus. Febra aftoasă se transmite, în general, prin contact cu secreții și excreții ale animalelor bolnave sau celor purtătoare de virus, vehiculate prin haine, alimente, furaje contaminate.

Foto Imago