Un pensionar norocos a găsit 100.000 de euro și 90 de bijuterii din aur, în valoare de 20.000 de euro, iar autoritățile i-au zis să păstreze totul

Pensionarul din Germania a găsit o comoară în valoare de 120.000 de euro lângă Hanau, în luna noiembrie a anului trecut. Bărbatul a găsit comoara în timp ce tundea gardul viu. 90 de bijuterii de aur, printre care inele, coliere și 100.000 de euro în numerar se aflau într-un sac de gunoi vechi și murdar. Cel mai probabil, comoara se afla acolo de mult timp.

Pensionarul nu a stat pe gânduri şi a sesizat imediat poliţia care a demarat o anchetă. Inițial, anchetatorii au crezut că este vorba despre o infracțiune, dar această pistă nu a fost confirmată. Ancheta a continuat, iar timp de șase luni, poliția l-a căutat pe proprietar, dar fără rezultat.

Deoarece polițiștii nu au putut afla în șase luni cine este proprietarul, bătrânul poate păstra banii și bijuteriile, conform legii.

Potrivit Codului Civil din Germania, bijuteriile și banii îi rămân celui care le-a găsit, „deoarece proprietarul n-a putut fi identificat în șase luni”, a explicat Thomas Leipold, purtătorul de cuvânt al poliției din Offenbach, pentru publicația germană Hessenschau.

Din dorința de a-i proteja identitatea, poliția nu a dat informații despre reședința norocosului.

Foto Imago