În cadrul unui fenomen foarte rar, aurore boreale foarte spectaculoase au putut fi văzute în noaptea de duminică spre luni în Regatul Unit, inclusiv în regiuni sudice ale ţării, precum comitatele Kent şi Cornwall. 

Pentru că astfel de fenomene sunt arareori vizibile în sudul Angliei, un pilot al companiei aeriene EasyJet a vrut să ofere pasagerilor săi câteva clipe memorabile. Astfel că el a întors avionul la 360 de grade pentru ca turiștii să se bucure de acest fenomen rar pe cerul din UK, potrivit BBC.

Aparatul de zbor plecase din Islanda spre Manchester. „Suntem încântați că pilotul a putut efectua o manevră controlată pentru a permite pasagerilor să asiste la o demonstrație uimitoare din aer a uneia dintre cele mai frumoase manifestări ale naturii. Echipajul nostru va face întotdeauna mai mult decât trebuie pentru clienții noștri și suntem încântați că am putut să împărtășim cu ei această priveliște specială", a declarat un purtător de cuvânt al EasyJet.

Pe parcursul ultimelor zile, o puternică explozie solară a erupt pe suprafaţa astrului şi s-a îndreptat spre Terra, particulele încărcate electric intrând în contact cu atmosfera Pământului.

Acele particule încărcate electric interacţionează cu oxigenul şi cu azotul, care produc apoi culori verzi sau roşii deasupra celor doi poli ai Terrei. Dacă erupţia solară este puternică, particulele pot să călătorească dincolo de poli şi să ajungă până la latitudini medii, precum cele din sudul Angliei.

Foto Imago