Krishtop Maxim Sergeevich, un pilot rus capturat pe 6 martie de armata ucraineană, a fost filmat în timp ce era interogat de militarii din țara vecină, iar clipul video a fost postat pe internet.

Locotenent-colonelul rus și-a cerut scuze pentru crimele pe care le-a făcut, afirmând că a lansat zeci de bombe FAB-500 pe teritoriul Ucrainei, și i-a îndemnat pe militarii ruși să renunțe la război.

„Vreau să vă prezint scuzele pentru crimele mele teribile. Cer iertare întregului popor ucrainean pentru nenorocirea pe care i-am adus-o. Voi face tot ce-mi stă în putere pentru a pune capăt acestui război cât mai repede posibil și pentru a-i aduce în fața justiției pe cei responsabili de acest genocid. Invazia unui oras atât de mare precum Kievul este inutilă și va duce la pierderi uriașe de vieți omenești de ambele părti și la distrugeri uriașe. Vă îndemn să nu mai urmați ordinele criminale, să nu mai luptați și să nu mai ucideți civili. Puteți vedea că am pierdut deja acest război”, a spus locotenent-colonelul rus Krishtop Maxim Sergeevich.