Un scafandru american și-a văzut moartea cu ochii după ce a fost înghițit de o balenă cu cocoașă. Din fericire, a scăpat cu câteva răni ușoare, iar acum dezvăluie cum este să fii în interiorul uneia dintre cele mai mari creaturi marine.

Americanul Michael Packard pescuia homari, în marea de lângă Cape Cod, în Massachusetts, când a fost înghițit pe neașteptate de o balenă cu cocoașă.

Balenele cu cocoașă pot crește până la 15 metri și cântăresc aproximativ 36 de tone.  Au tendința de a se hrăni deschizând gura larg, pentru a înghiți cât mai multă pradă, cum ar fi pește sau krill.

”Simțeam mușchii monstrului strângându-mă”

Povestea scafandrului este cu adevărat terifiantă. Bărbatul s-a scufundat pentru a prinde homari, când la 10 metri de fundul apei, spune el, a simțit ca și cum ar fi fost lovit ”de un camion de 100 de tone”.

”Dintr-o dată, am simțit o împingere uriașă și următorul lucru pe care mi-l amintesc e că totul devenise complet negru.Am simțit că mă pot mișca și cum balena își încorda mușchii gurii. Eram înăuntru cu totul și era complet întuneric. M-am gândit în sinea mea: Nu am cum să ies de aici. Sunt terminat, am murit. Mă puteam gândi doar la băieții mei – au 12 și 15 ani.”

Cum a scăpat

La început, americanul a crezut că se află într-un rechin alb, dar a realizat că nu simte strânsoarea niciunui dinte și nici nu suferise răni evidente. Apoi și-a dat seama repede că a fost înghițit din greșeală de o balenă. El a estimat că a stat în interiorul balenei timp de 30-40 de secunde, înainte ca aceasta să iasă, în sfârșit, la suprafață și să-l arunce afară.

”Am văzut lumină și a început să-și scuture capul dintr-o parte în alta, iar următorul lucru pe care l-am știut a fost că sunt afară.Nu îmi venea să cred că am ieșit din asta”, a spus Packard pentru The Sun.

În ajutorul lui a sărit colegul său de echipaj care l-a tras imediat în barcă.

Foto Imago