În ultimii ani, diferite companii au realizat studii pentru a afla care sunt cele mai folosite parole din lume, iar rezultatele nu prea au fost surprinzătoare.

Așa cum aproape toată lumea se aștepta, topul este condus detașat, și în anul 2022, de parole precum 123456 sau password, chiar dacă există nenumărate campanii care ne îndeamnă, mai ales în ultimul timp, să ne alegem parole cât mai grele.

Potrivit unui clasament întocmit de NordPass, 123456 este în continuare pe locul întâi în multe țări, precum Italia, Franța, Columbia sau Japonia, însă această parolă nu este cea mai folosită din lume. La nivel mondial, ea se află pe locul al doilea.

Primul loc din top este ocupat de password! „În ciuda creşterii gradului de conştientizare a securităţii cibernetice, vechile obiceiuri se pierd greu. Cercetările arată că oamenii încă folosesc parole slabe pentru a-şi proteja conturile”, arată studiul celor de la NordPass.

După password și 123456, pe locul trei în topul celor mai folosite parole din lume se află 123456789, urmată de guest și de qwerty.

Potrivit aceluiași studiu, 83% dintre parole pot fi sparte în mai puțin de o secundă!