Ivan Vitalievii Petunin, un rapper rus în vârstă de doar 27 de ani, cunoscut drept Walkie, a decis să se sinucidă, pentru a nu pleca, la ordinul lui Vladimir Putin, la război în Ucraina.

Potrivit presei din străinătate, tânărul nu a fost de acord cu mobilizarea parțială a trupelor ruse și era de părere că această decizie a liderului de la Kremlin va deveni în curând o mobilizare completă.

Chiar dacă Ivan Vitalievii Petunin fusese ulterior în armata rusă, el a ajuns să fie tratat într-un spital de boli mintale.

„Dacă vă uitați la acest videoclip, atunci nu mai sunt în viață. Nu pot să iau păcatul crimei pe sufletul meu. Prefer să rămân în istorie ca un om care nu a susţinut ceea ce se întâmplă. Nu sunt pregătit să ucid pentru nici un ideal. Nu am dreptul să ridic o mitralieră şi să trag în oameni”, a spus tânărul rapper într-un clip video pe care l-a înregistrat pe internet înainte de a se sinucide.

Trupul neînsuflețit al rusului a fost găst în sud-vestul țării, în apropierea unei clădiri înalte de pe o stradă din Krasnodar.