Un vicecampion național la scrimă este nemulțumit de premiul pe care l-a primit după ce a ocupat locul 2 la Campionatul Național Tineret U23.

Federația Română de Scrimă l-a premiat cu produse de igienă

Daniel Popa, vicecampion național la scrimă, a reclamat pe o rețea de socializare că Federația Română de Scrimă i-a oferit ca premiu, la finalul Campionatului Național U23, pe lângă diploma și medalia obținută, unt de corp, loțiune și gel de duș, transmite Info Sud-Est.

Sportivul a postat un filmuleț pe Tik Tok unde expunea într-o notă ironică faptul că vârfurile din sportul românesc sunt răsplătite cu premii derizorii:

@georgiosdaniel De lime , nu de mere , indiferent situatia e cum e… #foryou #astaeromania #sport #campionat ♬ original sound - Georgios Daniel

“Vă arăt ce am primit de la federație (Federația Română de Scrimă – n.red). În 13 ani de zile nu am crezut că o să fie posibil așa ceva. Azi am avut campionatul (Campionatul Național U23 – n.red), am luat locul 2, sa vedeți ce am primit. Cum să dai așa ceva la un campionat, probă masculină?! Unt de corp, loțiune de corp și gel de duș de mere? Decât să dai așa ceva și să-ți bați joc de băieți, mai bine spui că nu ai și mergem cum suntem noi obișnuiți, doar cu medalia asta și diploma”, a spus sportivul în cadrul unui videoclip postat pe Tik Tok. 

Federația Română de Scrimă (FRS) spune că bugetul este de două ori mai mic decât cel necesar

Contactată de reporterii ISE, Federația Română de Scrimă (FRS) a răspuns că atât sportivii, cât și antrenorii “au fost plăcut surprinși când au primit un premiu suplimentar, chiar dacă acesta a fost simbolic, pentru că premierea rezultatelor obținute la Campionatele Naționale se face de către cluburile la care sunt legitimați sportivii medaliați”.

Mai mult, Federația Română de Scrimă a declarat că acordă diplome și medalii, iar ocazional, la aceste competiții “sunt oferite premii simbolice în produse de la partenerii federației“

Foto Facebook