Cercetătorii au descoperit care sunt cele mai bune locuri pentru a supraviețui apocalipsei nucleare. Astfel, în cazul unui război nuclear, unui supervulcan care erupe sau chiar o lovitură de asteroid, aveam șanse să supraviețuim în Australia și Noua Zeelandă.

Aceste zone sunt cele mai bune pentru a supraviețui unei ierni nucleare și pentru eventuala reconstruire a unei civilizații umane prăbușite.

Studiul publicat în revista Risk Analysis arată că Australia, Noua Zeelandă, Islanda, Insulele Solomon și Vanuatu sunt țările insulare cele mai capabile să producă suficientă hrană pentru populație.

Supraviețuirea post-apocaliptică

Autorii au comparat 38 de țări insulare în funcție de 13 factori despre care au spus că ar putea prezice succesul ca stare de supraviețuire post-apocaliptică, inclusiv producția de alimente, autosuficiența energetică, producția și efectul dezastrului asupra climei.

A reieșit că Australia se situeză pe primul loc, având cele mai bune rezultate: „Rezerva de aprovizionare cu alimente a Australiei este gigantică, cu un potențial de a hrăni multe zeci de milioane de oameni în plus”.

Foto Imago