Campaniile de promovare a vaccinării tind să nu mai aibă efectul scontat în ultima perioadă. Așa că toți mai mulți încearcă prin metode inedite să îi încurajeze pe sceptici să se vaccineze împotriva coronavirusului.

Este și cazul unui cioban din Germania care a venit cu o idee tare simpatică.


Seringă din oi pentru a stimula vaccinarea
 
A aranjat 700 de oi și capre, pe un câmp, în forma unei seringi uriașe pentru a-i convinge pe cei care nu s-au vaccinat să se imunizeze. S-a întâmplat în orașul Schneverdingen din nordul Germaniei. Animalele au fost filmate cu drona, iar clipul a ajuns viral pe internet. 

 
Ciobanul neamț, Wiebke Schmidt-Kochana, a spus că a folosit pâine pentru a aranja animalele în forma unei seringi. Organizatorul Hanspeter Etzold susține că acțiunea a fost destinată persoanelor care încă ezită să se vaccineze.
 
„Oile sunt animale plăcute. Poate că ele pot transmite mesajul mai bine”a spus organizatorul.

 
Aproape 50% din germani s-au vaccinat cu doza booster a unui vaccin anti-Covid. A treia doză de vaccin este considerată unul dintre cele mai eficiente instrumente împotriva variantei Omicron, care este mai contagioasă decât varianta Delta de coronavirus.
 
În prezent, 71,4% din întreaga populaţie a Germaniei a primit schema de bază de vaccinare împotriva COVID-19, care pentru majoritatea persoanelor înseamnă două doze.Guvernul german a stabilit ca obiectiv să se atingă procentul de 80% până la sfârşitul lunii ianuarie, după amânarea datei ţintă iniţiale de 7 ianuarie.

Captură YouTube