Fost campion mondial la box și actualmente primar al orașului Kiev, Vitali Klitschko nu a fugit din calea războiului, ci a rămas alături de fratele lui, Vladimir Klitschko, și de președintele Volodimir Zelenski să lupte împotriva rușilor care au invadat Ucraina.

În vârstă de 50 de ani, fostul sportiv a avut recent un mesaj dur pentru ruși, potrivit celor de la BBC: „Suntem pregătiți să murim pentru țara noastră și pentru familiile noastre, pentru că este casa noastră. Nu ne pasă cât de puternică e armata Rusiei, suntem pregătiți de luptă. Stăm în fața uneia dintre cele mai puternice armate ale lumii. Ne apărăm familiile, orașul, țara și viitorul. Este o mișcare patriotică uriașă în momentul de față. Oameni bătrâni, vă puteți imagina? Doctori, actori, mulți profesioniști care nu s-au așteptat niciodată că se vor lupta, că vor avea arme în mâini. Sunt pregătiți de luptă și asta e minunat. Nu am altă variantă, trebuie să fac asta. Voi lupta! Cred în Ucraina, cred în țara și oamenii mei. Poporul ucrainean este puternic şi va rămâne fidel idealurilor sale în această încercare cumplită. Un popor care tânjeşte după suveranitate şi pace. Un popor care consideră poporul rus drept frate al său”.

Întrebat de jurnaliștii de la Sky dacă știe câți ruși a neutralizat până acum, Vitali Klitschko nu a oferit un răspuns clar, dar a afirmat că știe câți a ucis noaptea trecută. „Am omorât câțiva. Cred că doar noaptea trecută am ucis șase”, a spus primarul din Kiev.