În timp ce Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev, luptă eroic împotriva rușilor și nu părăsește frontul, fratele lui, Vladimir Klitschko a plecat în Germania, acolo unde are mai multe întâlniri cu înalți oficiali.

„Prima victimă a războiului este adevărul. Nu este un conflict sau o operațiune specială, este un război. Asta înseamnă lacrimi, sânge, fum, țipete și tăcerea celor morți. Lumea liberă nu trebuie să ne transmită doar condoleanțe. Ar trebui să ne trimită și arme pentru a ne apăra. Ne puteți ajuta și din punct de vedere economic izolând și punând presiune pe Rusia lui Vladimir Putin, care a început acest război criminal în Ucraina și care mizează pe indiferența voastră. Trebuie să secăm cu orice preț izvoarele care finanțează această mașinărie de ucis. Oameni din Europa, din lumea liberă, nu este timpul să vă obișnuiți cu ororile războiului. Rezistența eroică a ucrainenilor nu poate exista la nesfârșit. Ori suntem cu toții ucraineni, ori suntem cu toții pierduți. Fie vom neglija unitatea noastră și apoi vom pica unul câte unul, fie suntem cu adevărat uniți și vom construi pacea împreună”, a scris pe internet Vladimir Klitschko după ce a plecat din Ucraina și a ajuns în Germania.

Decizia lui Vladimir Klitschko a fost salutată și de Vitali Klitschko, primarul orașului Kiev, care a spus că fratele său încearcă să aducă sprijin politic, economic, umanitar și militar.

„Prieteni, este foarte important pentru noi să ne unim forțele. Trebuie să ne consolidăm poziția și acțiunile țărilor care vin în sprijinul nostru. Vladimir a părăsit Ucraina pentru a lua parte la niște întâlniri în Germania alături de o delegație ucraineană. Sunt planificate întâlniri cu oficialii germani pentru a beneficia de mai mult sprijin politic, economic, umanitar și militar în Ucraina”, a spus Vitali Klitschko.