Pe 1 aprilie, presa din întreaga lume a notat că Vladimir Klitschko a părăsit Ucraina, iar destinația lui a fost Germania, acolo unde a stat timp de două zile, potrivit celor spuse de autoritățile din țara sa natală.

Din câte se pare, Vladimir Klitschko a avut în Germania mai multe întâlniri cu înalți oficiali, în urma cărora a încercat să aducă sprijin politic, economic, umanitar și militar. Acum, ucraineanul s-a întors în propria țară, iar fratele lui, Vitali Klitschko, a postat în mediul online un mesaj.

„Este bine că îl am pe Vladimir lângă mine. A muncit mult. Având autoritate și capacitatea de a deschide aproape orice ușă, atât în marile afaceri, cât și în politică, ca persoană publică care este cunoscută în întreaga lume, ajută foarte mult. Vladimir nu va spune niciodată acest lucru, dar pot spune pentru fratele meu: sute de milioane de euro au fost strânse datorită lui, sute de mii de tone de ajutor umanitar au venit în Ucraina. Suburbiile Kievului, eliberate de orci, arată groaznic. Sunt pe jumătate ruinate, jefuite, pline de moarte și durere. Ieri am fost la Bucha (Bucea), azi la Gostomel. Orașele de lângă Kiev, care au încasat lovitura inamicului, care s-a repezit spre capitală, vor trebui reconstruite aproape de la zero. Și mai întâi să curățăm casele și străzile, să îngropam civilii uciși de fiarele rusești”, a spus Vitali Klitschko.