Agenția rusă de presă TASS notează pe 12 aprilie 2022 că Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko, președintele din Belarus, au mers într-o vizită de lucru în regiunea Amur din Orientul Îndepărtat Rus.

Potrivit sursei citate, vizita a fost prilejuită de sărbătorirea Zilei Cosmonauticii în Rusia, astfel că Vladimir Putin și Alexandr Lukașenko au mers la cosmodromul Vostocinai, care a fost inaugurat în 2016 și a costat aproximativ 5 miliarde de euro.

„Președinții se vor familiariza cu construcția cosmodromului, după care Vladimir Putin va prezenta premii de stat piloților-cosmonauți și, împreună cu Alexandr Lukașenko, va discuta cu angajații cosmodromului. Apoi, cei doi președinți vor vorbi despre dezvoltarea cooperării bilaterale, situația din Ucraina și opoziția comună la sancțiunile occidentale. După care vor susține o conferință de presă”, notează jurnaliștii de la TASS.

Vladimir Putin are în program și o întâlnire în regiunea Amur cu Dmitri Rogozin, șeful Roscosmos care le-a interzis cosmonauților și celorlalți angajați ai agenției spațiale rusești să iasă din țară după declanșarea războiului din Ucraina pe 24 februarie.