La o săptămână de când Rusia a început să atace Ucraina, președintele Volodimir Zelenski a făcut noi declarații, afirmând că știe cum s-ar putea pune punct războiului.

Liderul ucrainean a afirmat joi că, singurul mod ca acest conflict să ajungă la final este ca el să vorbească direct cu Vladimir Putin, în cadrul unei întâlniri față în față.

„Trebuie să vorbesc cu Putin, deoarece acesta este singurul mod de a opri acest război. Sunt deschis şi pregătit pentru abordarea tuturor problemelor. Dacă dispărem noi, să ne ferească Dumnezeu, vor urma Letonia, Lituania, Estonia, până la Zidul Berlinului, credeţi-mă. Vrem pace. Nu vorbiți cu noi ca și cum am fi o țară de pe altă planetă. Dacă vom vorbi ca ființe umane și pe picior de egalitate, vom lăsa deoparte toate problemele de nesiguranță sau cum vor să le numească ei. Și vom rezolva toate problemele. Trebuie să discutăm fără insulte, fără condiții. Să vorbim doar ca oameni, ca bărbați. Acest lucru este foarte important. Dacă este posibil”, a spus Volodimir Zelenski.

foto: Getty Images; Profimedia Images