Will Smith a demisionat din Academia de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, după ce l-a pălmuit pe Chris Rock pe scenă la gala Oscar. Demisia lui Smith înseamnă că își pierde dreptul de vot, dar poate fi nominalizat la Oscar și poate câștiga un premiu pentru orice interpretare viitoare.

Anunțul a fost făcut chiar de Will Smith, care anul acesta a primit premiul Oscar pentru cel mai bun rol principal masculin.

"Am inima frântă"

”Demisionez din calitatea de membru al Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice şi voi accepta orice alte consecinţe pe care Consiliul le consideră adecvate. Am trădat încrederea Academiei. Am privat alţi candidaţi şi câştigători de şansa de a sărbători munca lor extraordinară. Am inima frântă, sunt devastat”, a afirmat Will Smith.

„Acţiunile mele la cea de-a 94-a ediţie a Premiilor Academiei au fost şocante, dureroase şi de nescuzat. Lista celor pe care i-am rănit este lungă şi îi include pe Chris, familia lui, mulţi dintre prietenii mei dragi şi apropiaţi, toţi cei care au fost în public sau (au privit) de acasă”, a spus actorul în vârstă de 53 de ani.

Academia care acordă premiile Oscar a iniţiat o procedură disciplinară împotriva artistului. 

David Rubin, preşedintele Academiei de Arte şi Ştiinţe Cinematografice, a declarat că organizaţia a primit şi a acceptat demisia imediată a lui Smith.

”Vom continua să mergem mai departe cu procedurile noastre disciplinare împotriva domnului Smith pentru încălcări ale Standardelor de conduită ale Academiei, înainte de următoarea întâlnire a consiliului de administraţie programată pe 18 aprilie”, a spus Rubin.

O palmă extrem de profitabilă

Gluma lui Chris Rock despre părul tuns al Jadei Pinkett Smith, soţia lui Will Smith care suferă de o boală ce provoacă o cădere semnificativă a părului, a declanşat scandalul de la gala de premiere care a avut loc duminică seara.

Palma pe care Will Smith i-a dat-o comediantului Chris Rock la gala premiilor Oscar de duminica trecută a făcut înconjurul lumii şi a devenit o afacere profitabilă pentru cei care vor să o exploateze imortalizând scena pe tricouri, ceşti, tatuaje şi chiar un joc video. Unele desene sau poze au fost însoţite şi de cuvintele spuse de actor când a auzit gluma făcută de Chris Rock: 'Ţine-ţi gura spurcată departe de numele soţiei mele'.

Cine l-a salvat de la arestare pe Will Smith după scandalul de la Oscar

Poliţia din Los Angeles era pregătită să-l aresteze pe Will Smith la gala Premiilor Academiei. Autorităţile nu au acţionat în niciun fel pentru că Rock a refuzat să depună plângere, a spus producătorul Will Packer.

 ”Suntem gata să-l ridicăm, suntem pregătiţi să-l luăm chiar acum”, ar fi spus polițiștii aflați la fața locului.