Un bărbat din Tonga este comparat cu eroul „Aquaman” jucat de Jason Momoa, după ce a reușit să supraviețuiască 27 de ore în ocean.

În vârstă de 57 de ani și cu un handicap locomotor, Lisala Folau a fost luat de valul devastator provocat de erupția unui vulcan subacvatic care a avut loc în largul arhipelagului Tonga.

Lisala Folau, care locuia pe mica insulă izolată Atata, care are o populație de aproximativ 60 de persoane, a fost dus în larg, atunci când valurile au lovit țărmul sâmbătă, în jurul orei 19.00.

Folau a spus că își văruia casa când fratele lui l-a avertizat despre tsunami, iar în scurt timp valurile au ajuns în sufrageria lui.Pentru a scăpa, bărbatul s-a urcat într-un copac, dar când a coborât, a fost luat pe sus de un alt val mare, a povestit el.

A reușit să înoate 7,5 kilometri până la insula principală Tongatapu, ajungând la țărm 27 de ore mai târziu. Povestea lui a ajuns virală pe rețelele de socializare fiind  comparat cu Aquaman din viața reală.

Un tsunami provocat de o erupție vulcanică violentă a lovit statul Tonga din Pacificul de Sud

Erupția vulcanului Hunga Tonga-Hunga Ha'apai de sâmbătă a dus la moartea a cel puțin trei persoane, a trimis valuri tsunami care au traversat arhipelagul, au provocat daune în sate, stațiuni și la multe clădiri și au întrerupt comunicațiile aproximativ 105.000 de persoane.

Foto Facebook