„Frumoasa si Bestia” revine pe marile ecrane din 17 martie. inainte de a te bucura de povestea fermecatoare si de personajele indragite, afla cateva lucruri mai putin cunoscute despre film.

1. Pe durata productiei, au fost folosite peste 8,700 de lumanari ca decor pe platourile de filmare.

2. Podeaua din sala de bal din castelul Bestiei a fost realizata din peste 3,600 mp de marmura falsa, iar designul sau este inspirat de modelul tavanului din Benedictine Abbey din Braunau, Germania. Cele 10 candelabre de sticla din sala de dans sunt inspirate de candelabrele din Versailles. Acestea au fost matuite, acoperite cu materiale textile si luminate de multe lumanari.

3. Aproximativ 1,500 de trandafiri rosii au fost crescuti sau cumparati in timpul productiei, acestia fiind utilizati pentru cercetare sau ca decor pe platou.

4. Padurea fermecata care inconjoara castelul Bestiei a cuprins multi copaci adevarati, garduri vii, un lac inghetat si 20,000 de turturi. Realizarea acestui decor a durat 15 saptamani.

5. Rochia galbena a lui Belle a fost realizata din aproximativ 55 de metri de organza satinata. Pentru crearea ei au fost necesari peste 900 de metri de ata si peste 12,000 de ore de munca. Rochia a fost impodobita cu 2,160 de cristale Swarovski.

12 lucruri necunoscute despre castelul din

6. in timpul productiei, departamentul de costume s-a ambitionat sa creeze costume realizate intr-un mod etic si sustenabil. Materialele organice au fost alese de la furnizori care isi platesc echitabil angajatii si care sunt atenti cu mediul inconjurator. Lucrand in colaborare cu Eco Age si Green Carpet Challenge, departamentul de costume a folosit coloranti naturali, eliminand cu atentie apa reziduala.

7. O echipa de productie formata din 1,000 de oameni a lucrat contra cronometru pentru a proiecta, a construi si a decora platourile imense de filmare.

8. Phillipe, calul lui Belle (Emma Watson) si al lui Maurice (Kevin Kline) este jucat de trei cai diferiti, iar doi dintre ei au fost vopsiti zilnic pentru a semana intre ei.

9. Emma Watson (Belle), Emma Thompson (Mrs. Potts), Luke Evans (Gaston) si Nathan Mack (Chip) isi sarbatoresc cu totii ziua de nastere pe 14 aprilie.

10. Froufrou, catelul doamnei Garderobe (Audra McDonald) si a maestrului Cadenza (Stanley Tucci), este jucat de Gizmo, un catelus luat dintr-unul dintre cele mai vechi si mai celebre centre de salvare a animalelor din Marea Britanie.

11. Stema castelului Bestiei este reprezentata de un leu, un mistret si anagrama „WD”. Anagrama are menirea de a reprezenta un personaj fictiv, William Devereaux, dar te poate duce cu gandul si la Walt Disney.

12. Cateva dintre versurile originale scrise de Howard Ashman pentru cantecele „Gaston” si „Frumoasa si Bestia” nu au fost folosite in filmul animat, dar au fost adaugate in adaptarea live-action.

Filmul „Frumoasa si Bestia” va avea premiera pe 17 martie 2017, fiind disponibil in format 3D (subtitrat si dublat), IMAX 3D (subtitrat) si 4DX 3D (subtitrat si dublat). Biletele s-au pus deja in vanzare.