Avem filme la care chiar merita sa mergem, spectacole de teatru si concerte.

FILM

Viata lui Pi

 

Va recomand din tot sufletul Life of Pi - Viaţa lui Pi un film de Ang Lee. O nebunie frumoasa cu tot ce ai nevoie sa vezi intr-un film.

Life of Pi/ Viata lui Pi este ecranizarea romanului lui Yann Martel, productie semnata de regizorul Ang Lee. Pi Patel este fiul unui paznic de gradina zoologica, isi duce viata printre animale si apleaca urechea la o multime de povesti despre hinduism, islam si crestinism.

Cand implineste saisprezece ani, el pleaca impreuna cu familia si cu salbaticiunile tinute in custi spre America de Nord, la bordul unei nave japoneze. Vasul naufragiaza, iar Pi se catara intr-o barca de salvare, alaturi de un urangutan, o zebra ranita si un tigru bengalez..

Ceea ce promitea sa devina o robinsoniada moderna se transforma intr-o aventura transpacifica.

Vezi aici programul din cinematografe

Citeste si: A fost ales dintre 3000 de tineri si traieste o poveste ca-n filme. Adolescentul care a stat un an in cel mai mare bazin construit vreodata pentru un film dezvaluie secretele lui Life of Pi

The Hobbit

 

The Hobbit: An Unexpected Journey un film in regia lui Peter Jackson.

De la regizorul premiat cu Oscar, Peter Jackson vine o alta poveste clasica a lui J.R.R. Tolkein – o aventura epica ce le va arata fanilor seriei Lord of The Rings cum a inceput totul. Bilbo Baggins (Martin Freeman) este pacalit de Gandalf (Ian McKellan) sa tina o petrecere pentru Thorin Oakenshield (Richard Armitage) si banda lui de 12 dwarfi.

Acestia incep sa-si cante dorinta de a recupera taramul lor aflat sub Muntele Singuratic si comoara ascunsa acolo, furata cu mult timp in urma de dragonul Smaug.

Grupul de razboinici pleaca in cautarea comoarei si in drumul lor dau peste troli, goblini, paianjeni uriasi si peste invincibilul dragon Smaug, dar si peste o creatura pe nume Gollum care are in posesia sa un inel.

Vezi aici programul din cinematografe

TEATRU

Năpasta

 

Năpasta de Ion Luca Caragiale in regia lui Radu Afrim.

Spectacolul de la Teatru National, Sala Media, este cel mai noi proiect al regizorului Radu Afrim si ii are in rolurile principale pe Crina Semciuc, Mihai Calin, Marius Manole si Emilian Oprea.

Contestat de unii, laudat de altii, Radu Afrim este unul dintre cei mai importanti regizori romani de teatru. Afrim este ca si Almodovar, ori iti place la nebnunie, ori nu il inghiti nici cu lamaie. Eu fac parte din prima categorie.

"Am atentat rar la texte de patrimoniu, dar când am făcut-o, am simţit nevoia să rămână urme. Ar fi inutilă o lectură cuminte la Năpasta (…) M-am plimbat cu Lorca, m-am tutuit cu Cehov... crezi că o să mă refuze Caragiale?!” , declară Radu Afrim.

Si cu mare curiozitate pasesc vineri seara, pentru prima data in Sala Media a Teatrului National. Oare cum e "Napasta" lui Afrim? Vazusem cateva poze de la repetitii pe Facebook si deja intrasem in stare.

Citeste aici continuarea

Specatcolul este programat sambata, 22 decembrie si duminica, 23 decembrie la TNB, de la ora 20:00.

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprita

 

Ascensiunea lui Arturo Ui poate fi oprita de Bertolt Brecht in regia lui Dragoş Galgoţiu se joaca la Teatru Odeon vineri, 21 si sambata, 22 decembrie de la ora 19.00.

In distributie: Ionel Mihăilescu, Dorina Lazăr, Vitalie Bantaş, Mircea Constantinescu, Mugur Arvunescu, Marian Ghenea, Laurenţiu Lazăr, Gabriel Pintilei, Mihai Smarandache, Istvan Teglas, Cătălina Mustaţă, Mircea N. Creţu, Ioana Anastasia Anton, Marian Lepădatu, Ionuţ Kivu, Ana Maria Moldovan, Ioana Marchidan, Judith State

Coregrafia este semnata de Razvan Mazilu.

Cineva ca tine

 

Cineva ca tine de Cristina Florea.

Cineva ca tine este un specatol despre oameni si interactiunea dintre ei, despre drame, despre frustrare, despre fuga de adevar, despre singurate, despre minciuna. despre tot ce ne inconjuara in ziua de azi in lumea asta atat de inumana si de travestita.

Lumea asta in care cu greu ne mai regasim si in care ne dezumanizam de la o ora la alta, de la o secunda la alta. 5 oameni, 5 singuratati, 5 drame, 5 suflete singure, 5 inimi care isi doresc sa bata alaturi de alte 5 inimi…sau poate 5 jumatati de inimi care isi doresc cealalta jumatate.

In distributie: Cristina Elena Florea, Xing Elena Ling, Marius Rizea, Tudor Istodor si Andreea Vasile.

Cineva ca tine se joaca la Godot Teatru Cafe, duminica, 23 decembrie de la 20:00.

Natura moarta cu nepot obez

Natura moarta cu nepot obez de Ion Sapdaru in regia lui Eugen Fat.

Povestea tristă dar şi comică a lui Grasu’ Contrabasu este rodul unor experienţe proprii dar şi a unor întâlniri cu oameni simpli, cu care am trăit şi mai trăiesc alături şi care nu au nimic interesant în ei: nu sunt eroi, nu au aptitudini excepţionale, aspiraţii intergalactice, nu duduie de înţelepciune, nu sunt sfinţi dar nici diavoli, au o singură calitate – sunt oameni.Şi iubesc.

In distributie: Pavel Bartoş, Dorina Lazăr, Rodica Mandache, Oana Ştefănescu si Nicoleta Lefter

Natură moartă cu nepot obez se joaca duminica, 23 decembriede la ora 19:00 la Teatrul Odeon.

CONCERTE

Daca vrei sa iti aduci aminte de tinerete si faci parte din generatia cu cheia la gat iti recomandam un concert la care chiar e de mers.

I love the 90s: No Mercy, Snap, London Beat, C+C Music Factory, Fragma, Ice MC, Culture Beat, Robin S, Delia si Animal X - Sala Palatului, vineri, 21 decembrie de la ora 19:30

Daca iti place de Artanu si iti era dor de "Fata mea este model" te asteptam vineri, 21 decembrie, in club Control - fosta gradina Berlin pentru un concert Partizan. Coincertul incepe la ora 22:00.

Si pentru ca e sfarsitul lui decembrie si ne aducem aminte de Revolutia din 1989 iti recomandam un concert ce nu trebuie ratat: Tudor Gheorghe la Sala Palatului, sambata de la ora 19:00.