O echipa de savanti a analizat timp de 16 ani care sunt cele mai frecvente greseli in folosirea prezervativelor. Aflati din articol care sunt concluziile si sfaturile lor.

Cercetatorii, condusi de Stephanie Sanderd, de la Institutul Kinsey pentru cercetarea sexului, genului si reproducerii din cadrul Universitatii Indiana, au pus cap la cap 16 ani de studii in domeniul folosirii prezervativelor.

Ei au analizat 50 de studii din 14 tari, care vizau folosirea prezervativului la diferite grupuri de oameni, de la adulti la studenti.

Astfel, ei au putut concluziona care sunt cele mai frecvente greseli facute in folosirea acestei metode de protectie, erori soldate cu sarcini nedorite sau cu boli venerice.

Cea mai frecventa greseala, facuta de aproximativ 50% dintre cei chestionati, este punerea prezervativului la mijlocul actului sexual si nu inainte de inceperea acestuia. In acest caz, efectul sau este nul.

A doua pe lista greselilor este rularea prezervativului fara a sa lasa un mic spatiu liber in varf, unde sa se adune sperma.

Cel mai grav este insa ca 75% dintre barbati si 82% dintre femei nu verifica inainte daca prezervativul pe care il vor folosi este intact.

O alta eroare grava este folosirea unui lubrifiant pe baza de ulei, care deterioreaza latexul din care sunt facute prezervativele.

La fel de gresit este, spun specialistii, sa nu se foloseasca lubrifierea. In acest caz prezervativul se poate rupe.

Chiar daca pare incredibil, aproximativ 3% dintre persoanele chestionate admit ca refolosesc un prezervativ cel putin de doua ori.