Cu toate că sunt active în cariera lor, femeile au energia necesară să investească timp în relații și, în final, să aibă grijă de toată familia. Pentru că sunt o adevărată sursă de inspirație, am ales trei dintre cele mai folositoare lucruri pe care bărbații le-ar putea învăța de la femei.

1. Să fim empatici și deschiși la nou

Abilitatea de a percepe și de a înțelege stările de spirit și emoțiile celor de lângă tine te ajută să ai relații mai bune cu ceilalți, indiferent dacă vorbim de colegii de muncă sau de prietenul cel mai bun din copilărie. Empatia nu este o trăsătură specific feminină, însă avem cu siguranță multe de învățat la acest capitol de la partenerele noastre.

Cu cât suntem mai empatici, cu atât suntem mai deschiși către nou, iar diferența dintre bărbați și femei reiese cel mai clar din faptul că femeile sunt mai înclinate să adopte o tehnologie nouă, abia apărută, decât bărbații. În cazul fumătorilor, de exemplu, dispozitivele heat-not-burn IQOS sunt o alternativă la fumatul clasic de care femeile beneficiază din plin și nu se feresc să spună ce păreri despre IQOS au.

2. Să colaborăm și să comunicăm mai bine

Trebuie să recunoaștem, bărbații au uneori tendința de a folosi poziția de autoritate în care se află pentru a ajunge la rezultate mai bune într-o companie. Cu alte cuvinte, suntem autoritari și ținem biciul pregătit. Pe de altă parte, femeile sunt mai eficiente în a-și atinge targetul prin modul în care își motivează echipele și le susțin ideile.

Stilurile de conducere din marile companii au trecut de la modelul ierarhic comandă - control, la o structură mixtă de leadership cu accent pe comunicare și colaborare, cu roluri și responsabilități diverse. Astfel, majoritatea liderilor au recunoscut efectele colaborării între echipe: dau rezultate mai bune și asta este o rețetă sigură spre succesul în afaceri.

3. Să avem încredere în instinctele noastre

Conceptul de „intuiție feminină” îți sună cunoscut? Dacă intuiția ar fi o materie de studiu în școală, femeile ar trebui să o predea. Ca bărbat, este important să ai mai des încredere în tine, să nu mai cântărești și să măsori unele decizii și să te bazezi pe ceea ce îți spune propriul instinct. Uneori ai sentimentul că știi că o decizie e mai bună fără explicații științifice în spate, care să ateste acest lucru. Mergi mai des pe această pistă și nu vei avea de pierdut.

Totuși, dacă intuiția te înșală și în drum spre o destinație o iei în direcția greșită, cere ajutorul! Poate fi vorba despre o decizie care îți poate afecta viața, o schimbare de carieră, o dilemă sentimentală sau ceva banal, cum ar fi un sfat culinar. Nu asta contează - e mai important să treci peste orgoliu și să ceri ajutorul cuiva, pentru că vei avea cu siguranță rezultate mai bune.

Dezvoltarea acestor abilități te va ajuta să înțelegi mai bine tot ceea ce se întâmplă în jurul tău și să performezi atât în viața profesională, cât și pe plan social.

Sursa foto: Shutterstock