De-a lungul timpului, părul bogat și sănătos a fost perceput asemenea unui simbol al masculinității, de aceea, putem înțelege cu ușurință legătura puternică dintre un bărbat și podoaba capilară. 

Așa cum femeile se confruntă cu problema firelor deteriorate, bărbații caută mereu soluții fezabile pentru ca părul fragil să capete rezistență și flexibilitate. Desigur, subțierea firului poate avea cauze strict ereditare, pe care nu le poți schimba. În caz contrar, gândește-te un pic la stilul tău de viață. Poate ar trebui să faci câteva schimbări esențiale în alimentație, prin adăugarea vitaminelor, mineralelor și proteinelor în dieta zilnică. Mai mult, utilizarea aparatelor cu aport de căldură pot influența negativ sănătatea părului. Astfel, am selectat o serie de sfaturi utile pentru o îngrijire complexă a podoabei capilare! 

Spală părul în mod corect

Pentru că rutina de îngrijire o construiești pe baza nevoilor părului și a stilului de viață, te poți spăla pe cap de fiecare dată când simți nevoia, mai ales dacă folosești frecvent produse de stilizare. Nu lăsa produsele de styling cu grad ridicat de fixare să ia contact pentru o perioadă îndelungată cu pielea scalpului, deoarece vor afecta foliculul pe termen lung. În schimb, curăță părul cu un sampon pentru barbati pe bază de cafeină și taurină, ingrediente benefice pentru sănătatea firului casant și degradat. Mai departe, îl poți usca prin mișcări blânde de tapotare cu ajutorul unui prosop curat din bumbac. Un alt truc eficient pentru stimularea circulației la nivelul scalpului este aplicarea unui tonic, a cărui formulă specială oferă un efect răcoritor. 

Alege produse de styling potrivite 

Aranjarea părului fin constituie o provocare pentru mulți bărbați, mai ales atunci când vor să realizeze o frizură cu mult volum. Caracteristica de bază a firului subțire este densitatea redusă, fapt ce se traduce printr-o textură moale. Desigur, cu produsele potrivite ai ocazia să obții un look de invidiat. Spre exemplu, chiar dacă ai părul scurt, aplică pe lungimi o mască de păr. Pe lângă faptul că va aduce un plus de hidratare firului degradat, îmbunătățește textura părului, astfel încât va fi mai ușor de aranjat. În ceea ce privește restul produselor recomandate, un fixativ cu fixare flexibilă asigură o frizură definită, nu încarcă firul, în timp ce părul rămâne ușor de pieptănat. Întrucât scopul nostru este obținerea unui look cu volum, aplică o cantitate moderată de ceară pe firul de păr uscat și distribuie produsul uniform.

Ascultă sfaturile unui hairstylist

Interacțiunea cu o persoană specializată în domeniu te va ajuta să descoperi o mulțime de lucruri noi despre părul tău. Cât de des trebuie să te speli pe cap, ce tunsori îți scot în evidență trăsăturile sau care sunt necesitățile firului tău sunt doar câteva dintre informațiile pe care le poți afla în urma unei relații de prietenie cu un hairstylist. Mersul la salon nu trebuie privit ca un moft, ci, mai degrabă, ca o necesitate pentru menținerea unui aspect neted, bogat și sănătos al podoabei capilare.

În consecință, construiește o rutină de îngrijire cu produse destinate tipului tău de păr. Așa cum fiecare persoană iese în evidență prin unicitate, chiar și părul subțire poate căpăta un aspect de invidiat!

Sursă foto: Shutterstock.com.