În realitate, lucrurile nu stau tocmai așa. Să fii mereu la timp înseamnă de fapt să fii mai organizat, iar acest lucru nu necesită o muncă uriașă și istovitoare, ci doar puțină disciplină de a fi mai atent la unele detalii.

Știi cât timp îți ia să te trezești dimineața?

Rutina ta de dimineață este foarte importantă și nu trebuie neglijată. Unele persoane au nevoie și de două ore până când încep să simtă că au energie după ce s-au trezit dimineața, în timp ce altele reușesc să se pregătească de a ieși pe ușă în nici jumătate de oră. Oricare ar fi cazul tău, trebuie să știi că nu e nimic în neregulă în niciunul din cele două scenarii de mai sus. Ce trebuie să faci însă este să îți calculezi cât îți ia ție să te trezești și să îți urmezi întreaga rutină de dimineață în ritmul tău. În funcție de asta, următorul lucru la care trebuie să fii atent este ora la care îți vei pune alarma dimineața și cea la care te vei pune la culcare. 

Salvează din timpul pierdut pe drum

În orașele aglomerate, transportul în comun și cel cu mașina pot fi destul de dificile la orele de vârf, mai ales dacă iei în calcul și numărul celor care doar tranzitează centrul orașului. Dacă autobuzul, metroul sau mașina personală nu reprezintă cele mai eficiente mijloace de transport pentru tine, iar acesta este unul dintre principalele motive pentru care obișnuiești să ajungi mereu mai târziu decât ar trebui, poți să iei în calcul un mijloc de transport alternativ, precum trotineta electrica. Marele avantaj al acesteia este autonomia suficient de mare pentru călătoriile prin oraș, faptul că se încarcă rapid, te poate ajuta să ajungi mult mai repede chiar și atunci când ai distanțe mai scurte de acoperit și este foarte ușor de transportat și depozitat, spre deosebire de o bicicletă. Mai mult, atunci când folosești o trotinetă electrică nici nu mai transpiri atât de tare cât ai face-o pe bicicletă.

Folosește-te mai mult de tehnologie

De câte ori nu ai auzit că ți se reproșează că pierzi vremea pe telefon? Însă, tehnologia te poate ajuta să și salvezi timp, atunci când îți propui acest lucru. Pune-ți notificări în aplicațiile de Maps, care să te ajute să pleci din timp spre locurile în care trebuie să ajungi. Fă-ți un calendar zilnic cu lucrurile pe care le ai de făcut și orele la care trebuie să fie gata, dar folosește-te mai des și de aplicații de tip Memento, care te vor ajuta să îți urmărești în permanență programul. Așa cum spuneam și la început, lipsa de organizare te face să întârzii de cele mai multe ori. Odată ce începi să fii mai atent asupra acestui aspect, lucrurile vor fi mult mai simple.

Pregătește din timp unele lucruri

Dacă știi că uneori trebuie să ajungi repede dimineața la birou sau la o întâlnire importantă, cea mai bună soluție la care poți apela este să îți pregătești totul cu o seară înainte. Poți să îți gătești alături de cină și micul dejun, dar și prânzul de la birou, poți să îți lași hainele călcate pe un scaun lângă pat, iar dimineața poți să îți acorzi cele zece minute pentru cafea.

Nu trebuie să îți schimbi viața cu totul ca sa fii mai punctual peste noapte, dar trebuie să accepți că disciplina poate fi foarte utilă uneori. Persoanele care nu reușesc niciodată să fie punctuale sunt deseori asociate cu neseriozitate și chiar neîncredere. Dacă știi că aceste lucruri nu ți se aplică, atunci încearcă să depui puțin efort ca cei din jurul tău să nu te mai aștepte atunci când vă dați întâlnire.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright by Production Perig