Pentru a înfrunta frigul de afară, este nevoie să fim cât mai bine pregătiți, atât la nivel vestimentar, cât și la nivelul accesoriilor. Astfel ne vom asigura că nu înghețăm și că cei din jur vor observa că am identificat cele mai potrivite ținute pentru iarnă.

1. Fesul
Știm că fiecare dintre noi are grijă să aibă ghetele cât mai groase pentru a se asigura că frigul nu îi va cuprinde organismul, dar o căciulă este mai mult decât importantă când temperaturile încep să scadă considerabil.

Evident, modelul ales contează foarte mult. Vă recomandăm să fiți atenți ca fesul cumpărat să fie din fire naturale care vor permite scalpului să ”respire”, menținându-l cât mai izolat. În ceea ce privește culoarea, dacă vreți să păstrați o zonă mai elegantă atunci puteți alege culori clasice precum gri sau bleumarin, în timp ce pentru zilele în care vreți să adăugați culoare ținutei puteți opta pentru un ”galben muștar”.

2. Fular
Fără doar și poate elementul pe care te poți baza pentru a îți păstra căldura, dar și pentru a atrage atenția este fularul care prin culoarea și design-ul ales poate adăuga mai multă personalitate ținutei tale.

Cea mai ușoară alegere este cea a unui model tricotat care se va îmbina ușor cu ținuta ta și va păstra căldura, fiind urmat îndeaproape de fularul dintr-o lână moale care care se va plia pe diferite combinații de culori și materiale. Dacă vrei să te joci cu modelele și culorile, atunci fii atent și la ce ai ales pentru fes.

3. Mânuși
Ținând cont că mânușile au apărut ca un element de protecție pentru bărbații puternici, care lucrau la pământ sau în construcții, este clar că ai nevoie să ții la îndemână o pereche  pentru zilele în care frigul coboară peste oraș.

Dacă vrei să arăți cât mai elegant și să îți fie cald, poți alege mânușile de piele cu nervuri la manșete. Dacă ești de părere că pielea nu este potrivită pentru tine, poți alege un material textil: cașmir sau un amestec de lână.

 

Accesorii de iarnă

 

4. Căști peste urechi
Dacă ești pasionat de muzică, iar drumul spre birou sau spre întâlnirea cu prietenii este momentul perfect să reasculți albumul preferat sau să descoperi ce playlist a mai apărut pe unul dintre canalele tale preferate, atunci trebuie să te asiguri că vei alege o pereche de căști care îți conferă și confort și ține și de frig.

Căștile peste urechi îți vor asigura și un drum liniștit, ținând la depărtare frigul cauzat de vânt, dar îți vor oferi și un aer ”casual”. Dacă îți este prea frig, renunță la căști și păstrează fesul; dar nu le combina niciodată. 

5. Șosete groase
Niciunul dintre noi nu vrea să înghețe și să simtă că fiecare pas pe care îl face în timpul zilei este un moment în care frigul ajunge mai rapid spre el, așa că devine evident cât de important este să îți protejezi extremitățile.

Perechea potrivită de șosete îți poate aduce micile momente de încâlzire rapidă atunci când te așezi pentru o poveste la cafea sau când ajungi la birou după un drum lung. Ce înseamnă potrivită? Alege șosete de lână sau bumbac, groase, care depășesc glezna. Și de această dată te poți juca cu dungile sau culorile cele mai creative, doar asigură-te că se potrivesc cu restul ținutei dacă vor putea fi observate pe parcursul zilei.

Cu siguranță fiecare element este extrem de important pentru aspectul general. Ține de tine să le alegi pe cele care îți vor complimenta și ținuta și vor atrage și privirile celor din jur care au ales doar să se ferească de gradele în minus.