Modul în care îți alegi parfumul poate să te scoată rapid în evidență atât în sens pozitiv, însă și într-un mod nefericit. Și asta ori din cauza parfumului ales, ori din pricina modului în care a fost aplicat.

5 greșeli pe care bărbații le fac când își aleg parfumul:

1. Nu înțelegi puterea parfumului

Potrivit unui studiu publicat în publicația Chemical Sciences de către International Flavors and Fragrances, 80% dintre bărbați nu folosesc aromele de parfumuri corelate cu starea de spirit actuală sau dorită. Studiul vorbește despre modul în care un parfum reușește să influențeze atât starea de spirit a persoanei care îl folosește, cât și a celor din jur. O aromă potrivită poate să reducă stresul, având un efect de calmare sau poate influența memoria, reușind să producă o punte de legătură cu mirosuri trăite în copilărie, ceea ce poate altera starea de spirit persoanei în cauză. În același timp, poate avea un impact asupra persoanelor din jur, mai ales că același studiu atestă modul în care femeile relaționează cu un bărbat care folosește un parfum plăcut, considerându-se mai atrase de el.

2. Nu îți alegi un parfum potrivit cu persoana ta

Atunci când trebuie să îți alegi singur un parfum, cel mai important lucru este să testezi întâi câteva fiole pentru a putea înțelege modul în care un parfum de calitate interacționează cu pielea ta. Apoi vei putea alege exact ce îți place dintr-o gamă variată de oferte de parfumuri pentru bărbați. Chiar dacă ai două sau trei parfumuri pe care le alegi de fiecare dată, este important să încerci mereu și altele noi. Ține minte, parfumul pe care îl foloseai la 20 de ani nu se mai potrivește la fel de bine după ce treci de 30. În mod evident, alegerea unui parfum va fi mereu subiectivă, însă trebuie să recunoști că, de multe ori, parfumul pe care îl folosești cel mai des este cel primit de la persoana specială din viața ta. Dacă ai plecat în căutarea unui parfum bun pentru tine, te putem ajuta și cu unele idei de cadouri pentru iubită, să nu te întorci cu mâna goală acasă, de la cumpărături.


3. Aplici greșit parfumul

Nu numai bărbații fac această greșeală, ci și foarte multe femei. O bună parte din parfumul tău se va irosi tocmai pentru că uneori îl aplici greșit, iar atunci când parfumul este și unul costisitor, pierderea este cu atât mai mare. Printre greșelile pe care le faci este să aplici parfumul în aer și apoi să mergi înspre particule, să folosești mult prea mult și să aplici pe încheieturile mâinilor, ca apoi să le freci între ele. În primul rând, parfumul trebuie aplicat direct pe corp, în mod ideal imediat după ce ai ieșit din duș, iar locurile indicate pe care trebuie aplicat sunt pieptul, încheieturi, fără să le mai atingi după, și pe gât, mai precis în spatele urechilor. Acestea sunt locuri unde fluxul sanguin este mai ridicat, iar temperatura corpului mai mare, ceea ce va face ca parfumul să capete mai multă intensitate.

4. Folosești prea mult parfum

Așa cum îți spuneam și în începutul acestui ghid, un parfum trebuie să te facă remarcat, nu și anunțat cu 100 de metri înainte de a intra într-o încăpere. Asta înseamnă că ai folosit mult prea mult și vei îneca pe toată lumea, chiar dacă folosești un parfum de calitate. Astfel, trebuie să înțelegi cu cât trebuie să te dai în funcție de ceea ce folosești. Dacă ai parfum în adevăratul sens al cuvântului, acesta va dura chiar și peste opt ore, nivelul de concentrație fiind de aproximativ 20%, motiv pentru care trebuie folosit în cantități mai mici. Daca folosești apă de toaletă, vorbim despre un nivel de concentrație de 15%, ceea ce înseamnă două-trei aplicări pentru ca aroma să țină la fel toată ziua. Dacă folosești apă de colonie, aceasta este cea mai slabă dintre toate, sub 5%, și necesită între trei și cinci folosiri pentru o aromă continuă, pe tot parcursul zilei.

5. Nu ții parfumul într-un mediu potrivit

Parfumul nu trebuie ținut niciodată pe un raft care este mereu bătut de soare și nu este deloc indicat să îi schimbi locul zilnic, trecând de la o temperatură la alta, pentru că acest lucru îl va deteriora în scurt timp. Este important să îl ții într-un loc uscat și mereu la umbră, pentru a te putea bucura de el o lungă perioadă de timp.

Sursă foto: Shutterstock / Copyright: George Rudy