TEATRU

Autobahn – 3 povesti, 3 masini, 6 oameni. Autobahn este tabloul unor povesti reunite pe acceasi scena, toate propunand acelasi spatiu: Masina.

Prin definitie masina este un spatiu limitativ, claustrat care obliga calatorii la o pozitie verticala, privirea inainte, stare alerta ,atentie permanenta si vizualizarea lumii prin parbriz si oglinzi retrovizoare.

Oamenii captivi in acvariile mobile sunt martorii spectacolului care se deruleaza in fata ochilor la viteza stabilita de conducatorul vehiculului.

Autobahn

 

Cuvintele rostite intr-o masina nu pot scapa neauzite, ele se lovesc de metal si geamuri si se intorc la noi cu ecou.
Intr-un spatiu mic si inchis nu poti sa cresti o minciuna. Aici adevarul este o conditie.

Contactul vizual este unilateral, iar trairile si reactiile sunt amplificate de imposibilitatea unei comunicari nemijlocite.
Regulile jocului din masina fiind spuse, va invitam la drum!

Textul lui Neil LaBute inoveaza prin propunerea unui spatiu neconventional pentru teatru: masina.

Spectacolul incepe la ora 21:30 iar in distributie sunt Corina Moise, Bogdan Cotlet, Alexandra Murarus, Cristi Balint, Iulia-Diana Samson, Vlad Logigan/ Alexandru Gatstramb.

Locul: Godot Café Teatru. Ziua: Vineri. Pret bilet 25 lei.

Ingropati-ma pe dupa plinta

 

Ingropati-ma pe dupa plinta este o cronică în miniatură despre dragostea unui copil pentru mama lui, despre obstacolele pe care trebuie să le depăşească pentru a putea fi alături de ea, despre sentimente ce nu pot fi înăbuşite şi despre nevoia de dragoste a unei fiinţe umane prinsă într-un conflict nimicitor între cele două puncte cardinale ale Universului său: Mama şi Bunica.

Spectacolul se joaca la Teatru Bulandra – Sala Izvor Vineri 11, Duminică 13 ianuarie de la 18:30.

Distributie: Marian Râlea, Mariana Mihuţ, Claudiu Stănescu, Andreea Bibiri, Vlad Oancea, Valentin Popescu, Profira Serafim, Taisia Orjehovschi /Sorin Flutur /Valdimir Purdel /Andrei Huţuleac.

Zăpezile de altădată

 

Zăpezile de altădată, ca şi zăpezile de acum, fac parte din viaţa noastră.

În plină vară, amintirea omătului copilăriei poate alina mai bine decât oricare instalaţie de aer condiţionat, arşiţa care uneori ne face să lăsăm raţiunea la o parte.

Cu toţii ar trebui să pricepem că zăpezile ce au fost odată s-au topit şi că amintirea lor nu ne poate răcori astăzi. Prezentul ne invadează, trecutul se estompează şi nu i se poate substitui.
Spectacolul încearcă să ne aducă aminte aceste câteva, după părerea mea, adevăruri simple.

Spectacolul se joaca la Teatrul de Comedie, duminica, 13, ianuarie de la ora 19.00.

In distributie: Gabriela Popescu, Sandu Pop, Aurora Leonte, Cezar Grumăzescu, Eugen Racoți, Laura Creț si Andrei Runcanu.

Noi 4

 

Noi 4 de Lia Bugnar.

Un spectacol scris in gluma, jucat in gluma, dar care a ajuns o intimplare foarte serioasa. O intimplare unde se abordeaza tot felul de teme superficiale (cotropirea actorului de catre personaj, tradarea in iubire etc.) si sumedenie de teme fundamentale (taierea coltului de la unghia de la degetul mare, proportia vodka-suc in Bloody Mary).

Intre aceste doua limanuri, cuprinsul este surprinzator de eclectic si deopotriva tragi-comic.

Spectacolul se joaca, duminica, 13 ianuarie la Godot Café Teatru de la ora 21:30.

In distributie: Lia Bugnar, Maria Obretin, Ilinca Manolache, Marius Manole.

Iluzii- Teatru Act – sambata 12 si duminica 13 ianuarie de la ora 19:00

Imaginează-ţi că tocmai ai împlinit optzeci şi patru de ani. Ştiu, nu-i uşor, dar fă un efort: ai optzeci şi patru de ani, eşti bolnav, nu te-ai mai ridicat din pat de câteva zile şi, deodată, îţi dai seama… că mori.

Că mai ai câteva ore de trăit şi gata. Şi acum imaginează-ţi că în mintea ta, în mintea ta de optzeci şi patru de ani, în mintea ta de moş băşinos sau de babă artritică, în mintea ta terifiată de apropierea sfârşitului prinde contur un gând.

Un gând care sună cam aşa: „Am trăit ce se cheamă viaţă… pentru ce?”

Şi acum e-acum: imaginează-ţi că ai un răspuns la întrebarea asta. Ştiu, e aproape imposibil, dar fă un efort!

„Pentru ce…?” Fă un efort! Nu reuşeşti? Bine, atunci imaginează-ţi că eşti la Teatrul ACT, şi patru actori tineri şi talentaţi îşi imaginează, cu voce tare, tot ce nu reuşeşti tu.
Sau, mai bine, vino să-i vezi!

In distributie: Tudor Istodor, Diana Cavallioti, Andi Vasluianu si Irina Velcescu.

FILM

Drama The Gangster Squad, bazata pe o serie de articole scrise de Paul Lieberman, va prezenta povestea adevarata a unui grup format din politisti de elita din Los Angeles in 1940, a caror misiune a fost sa-i opreasca pe Mickey Cohen (Sean Penn) si pe alti mafioti. Mickey Cohen a fost un fost boxeur care a devenit asociatul lui Meyer Lansky si Bugsy Siegel.

Nascut in Brooklyn, el face legea avand de partea lui o parte a politiei. Acesta era considerat un sociopat a carui dispozitie putea deveni explozibila in orice moment. Atunci cand oameni nevinovati au inceput sa sufere, autoritatile au decis ca trebuie sa il opreasca.

Unde ruleaza: Cinema City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Sun Plaza, Cinema PRO, Glendale Studio, Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex, Movieplex, Cinema Patria, The Light Cinema.

This is 40 este o comedie centrata pe povestealui Pete (Paul Rudd) si Debbie (Leslie Mann), un cuplu care simte ca relatie lor se slabeste, iar varsta de 40 de ani pare sa ii demoralizeze total.

Cele doua personaje au mai aparut si in comedia Knocked Up din 2007, regizata de Judd Appatow si este un spin-off.Din distributie fac parte Paul Rudd, Leslie Mann, Albert Brooks, Melissa McCarthy, Jason Segel, Megan Fox, John Lithgow.

Unde ruleaza: Grand Cinema Digiplex, Cinema Premiera, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema, Cinema City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Sun Plaza

The Impossible este o drama inspirata din fapte reale despre cum a supravietuit o familie tragediei provocate de valurile tsunami in 2004, una dintre cele mai mari catastrofe naturale din zilele noastre.

Maria (Naomi Watts), Henry (Ewan McGregor) si cei 3 baieti ai lor ajung in Thailand pentru o vacanta intr-un paradis tropical.Insa pe 26 decembrie, dupa sarbatoare de Craciun, iadul se dezlantuie.

Un val urias si negru de apa se abate inspre hotelul lor. Familia Mariei va gasi compasiune, curaj si bunatate in timpul celor mai intunecate ore din viata ei.

Unde ruleaza: Cinema City Cotroceni, Cinema City Cotroceni VIP, Cinema City Sun Plaza, Grand Cinema Digiplex, Hollywood Multiplex, Movieplex, The Light Cinema.

CONCERTE

Plurabelle live / Casetofoane live / Coughy live / Younkarls & Coughy djsets – Club Control, sambata de la ora 22:00. Intrarea 10 lei.

Plurabelle live

 

Plurabelle este un proiect de muzica electronica initiat de Alex Bala la sfarsitul anului 2011. Prima colectie de piese Plurabelle, "The Streets Were Paved With Pastry", a aparut anul trecut in luna iulie, fiind disponibila in format digital pe www.soundcloud.com/plurabellemusic. Noul EP, "Money, Blood and Light" aparea pe 3 decembrie 2012, la Local Records.

Ada Milea

 

“Sunt o diletantă în muzică. Muzică fac cei ce se pricep la muzică. Eu mă joc cu vorbele, cu sensurile lor şi cu sunetele.”, Ada Milea. Daca iti place nebunia frumoasa a ei e momentul sa o vezi LIVE in concert.

Sambata, 12 ianuarie, ora 22:00, Ada Milea te asteapta la Godot Café Teatru pentru un concert de care o sa iti aduci aminte cu placere. Pret bilet: 30 lei.