În ultimii ani, producătorii au înțeles că utilizatorii vor smartphone-uri cu camere cât mai performante și baterie puternică, astfel încât să-și poată folosi telefonul întreaga zi fără a-l pune la încărcat. 

În 2019, au apărut pe piață mai multe smartphone-uri care nu se fac remarcate doar prin prețul lor accesibil, ci mai ales prin calitate la principalele capitole care contează pentru utilizatori: cameră, baterie, performanță și design. Iată care sunt acestea: 

Samsung Galaxy S10 Plus

Odată cu apariția gamei S20, Samsung a redus prețurile pentru Galaxy S10 și S10 Plus. Ambele sunt telefoane excelente, așa cum este de așteptat de la un flagship, însă Samsung Galaxy S10 Plus depășește toate așteptările. Cu un ecran uriaș Super AMOLED de 6.4", baterie de 4.100 mAh, trei camere pe spate (de 16, 12, respectiv 12 MP) și două camere selfie de 10 și 8 MP, senzor ultrasonic de amprentă ascuns în display și capacitate de stabilizare excelentă pentru video, telefonul este unul dintre cele mai performante flagship-uri pe care le poți găsi pe piață. Deși a fost lansat la prețuri de peste 1.000 de euro, Samsung S10 Plus poate fi cumpărat și cu 500 de euro acum, garantându-ți aceeași calitate pentru o sumă mult mai accesibilă.

Xiaomi Mi 9T Pro

Cei de la Xiaomi au adus pe piață calitatea unui flagship la prețul unui telefon mid-range, astfel că nu este de mirare că Mi 9T Pro apare prin mai toate topurile de smartphone-uri performante lansate anul trecut. Deși nu este rezistent la apă și nu beneficiază de încărcare wireless, Mi 9T Pro excelează la celelalte capitole. Cele trei camere foto spate (wide, telephoto și ultrawide) și camera frontală de 20 MP îți garantează poze reușite chiar și în lumină slabă, procesorul Snapdragon 855 este unul dintre cele mai puternice de pe piață în acest moment, iar bateria de 4.000 mAh este la fel de durabilă precum o baterie externă. Telefonul este disponibil la un preț de aproximativ 300 de euro, un adevărat chilipir pentru ce îți poate oferi.

Samsung Galaxy S10e

S10e este, probabil, cel mai bun telefon din gama mid-range lansat până acum, dar și printre cele mai scumpe din această gamă, cu prețuri de aproximativ 500 de euro. Chiar și așa, nu vei fi dezamăgit de ce are de oferit acest smartphone: un ecran de 5.8", astfel încât să ți se potrivească în buzunar, un procesor Snapdragon 855, până la 8 GB de RAM, două camere foto pe spate (wide, de 12 MP, și ultrawide, de 16 MP), precum și o cameră frontală de 10 MP și un design compact, stilat, completat armonios de display-ul AMOLED. Singurul capitol la care acest telefon stă mai prost este bateria, de doar 3.100 mAh, dar chiar și așa, nu vei fi deranjat foarte mult de acest aspect în utilizarea zilnică. 

OnePlus 6T

OnePlus 6T nu se mai numără pe lista celor mai noi telefoane, dar rămâne unul dintre cele mai ieftine telefoane bune de pe piață. Vine cu un display înalt de 6.39", un procesor Snapdragon 855, baterie durabilă de 4.000 mAh, dar adevărata surpriză este la camerele foto. OnePlus 6T are trei camere pe spate: wide – 48 MP, telephoto – 8 MP și ultrawide – 13Mp, plus o cameră frontală de 20 MP. Designul este stilat și compact, iar prețul este de aproximativ 400 de euro. 

iPhone XR

Fanii Apple care nu sunt, totuși, dispuși să plătească peste 1.000 de euro pentru telefoanele din gama iPhone 11 pot obține cea mai bună calitate pentru preț cu iPhone XR. Performanța device-ului se datorează procesorului A12 Bionic, designul este cel clasic al telefoanelor Apple, cu un ecran de 6.1", camerele foto performează peste așteptări, având o cameră foto spate de 12 MP și una frontală de 7 MP, iar bateria de 2.942 mAh nu este cea mai performantă de pe un telefon Apple, dar e suficientă cât să îți pui telefonul la încărcat abia seara. Prețul este cuprins între 500 și 600 de euro, însă ai șanse mari să îl găsești la o sumă mult mai avantajoasă pe site-urile cu anunțuri. 

Sursa foto: Tomáš Malík from Pexels