Americanii s-au grăbit să cumpere bilete puse în vânzare cu echivalentul a doi euro în supermarketuri şi magazine pentru această extragere cu un câştig-record, după ce nimeni nu a câştigat cele 364 de milioane de dolari în joc la extragerea precedentă.

Dacă nu ar fi existat un câştigător sâmbătă seara, potul cel mare ar fi fost repus în joc la următoarea extragere şi ar fi atins fabuloasa sumă de aproape un miliard de dolari.

Însă un cumpărător din Florida a jucat numerele 10, 13, 14, 22, 52 şi 11 ca număr complementar, numit şi Powerball, şi a devenit multimilionar sâmbătă, la ora locală 23.00 (duminică, 6.00, ora României). Şansele de câştig erau, potrivit organizatorilor, de aproximativ una la 175 de milioane.

Precedentul record la această loterie Powerball a fost de 587 de milioane de dolari, în noiembrie 2012.

Loteria a înregistrat o creştere a cifrei de afaceri şi, deci, a valorii câştigurilor, după ce California a autorizat vânzarea de bilete, în aprilie. Fiecare stat are puterea să autorizeze sau nu vânzarea de bilete. California este al 43-lea din cele 50 de state care a făcut acest lucru.

Suma este al doilea cel mai mare pot în istoria loteriilor şi altor jocuri de tip loto în lume. Cea mai mare sumă câştigată vreodată a fost de 656 de milioane de dolari, la loteria Mega Millions, în martie 2012, dar a fost împărţită între trei bilete câştigătoare.

În Statele Unite câştigurile la loterie sunt impozitate.