Vanessa Paradis ar fi mama ideală în concepţia francezilor, potrivit unui sondaj realizat de OpinionWay/Gema Prevention şi publicat de Le Parisien cu ocazia Zilei Mamelor. Artista este urmată, în ordine, de Sophie Marceau şi Charlotte Gainsbourg, scrie duminică lesoir.be.

Francezii au decis că Vanessa Paradis reprezintă imaginea "mamei care oferă siguranţă". Este o surpriză frumoasă pentru actriţa de 45 de ani, mamă a doi copii (Lily-Rose de 16 ani şi Jack de 12 ani) şi care se află în fruntea clasamentului ce cuprinde 50 de personalităţi. Pentru 25% dintre francezi, fosta soţie a lui Johnny Depp este "antiteza mamei care vociferează, stresată şi concentrată pe îndatoririle ei. Dimpotrivă, ea degajă o aură pozitivă, o rezervă înţeleaptă. Este mama care merge la prezentările de modă cu fiica ei, pe care a protejat-o destul de mult timp de paparazzi şi care îşi creşte copiii simplu, în mijlocul prietenilor ei", arată sociologul Ronan Chastellier.

Locul al doilea îi revine actriţei Sophie Marceau, cu 20% din voturi, urmată de Charlotte Gainsbourg, cu 17% din sufragii