Când Keanu Reeves a fost întrebat ce rol i-ar fi plăcut să joace, dar nu a apucat, actorul din Matrix a spus Wolverine. Da, și-a dorit să fie Wolverine, dar n-a făcut nimic în privința asta. Rolul a fost primit de Hugh Jackman, care s-a achitat atât de bine de sarcinile trasate. „Da, a fost acoperit foarte bine. M-am consolat cu ideea asta”, a mărturisit Keanu pentru postul de radio SiriusXM.

Reeves nu a primit rolul, dar nici nu a fost la vreun casting. Însă, acești tipi au dat probe peste probe și tot n-au tras lozul cel mare. Iată actorii care au ratat să joace rolurile la care au visat!

Eddie Redmayne

Actorul britanic, pe care vi-l amintiți din Teoria întregului (2014), își dorea cu ardoare să joace rolul Kylo Ren în seria Star Wars. Actorul a dezvăluit că la casting nu a primit un text din film, ci a trebuit să convingă echipa cu un pasaj din Mândrie și prejudecată, modificându-și vocea ca să sune mai.... baritonal.

Încercam, iar și iar, cu diferite versiuni ale vocii mele. Și după vreo zece duble, îmi zice: Mai ai și altceva? Iar eu: Nu”, a dezvăluit actorul, conform Uproxx.

Kylo Ren a fost interpretat de Adam Driver, actor care nu a fost felicitat de prea mulți pentru prestația sa.

Dwayne Johnson

Cel mai bine plătit actor în 2018 și 2019 a dat chix cu unul dintre cele mai bănoase roluri posibile: Jack Reacher, în filmul cu același nume. „Iubesc acel personaj. În urmă cu 10 ani am aplicat pentru rol, dar l-a primit Cruise. A fost o mare motivație pentru mine, să-mi fie mereu foame”, a spus actorul.

Robin Williams

De-a lungul vieții, regretatul Robin Williams a experimentat refuzul în cele mai cumplite forme ale sale, însă niciodată nu a fost mai mâhnit când a fost refuzat a treia oară pentru un rol în seria Batman. Prima dată, Robin Williams a pierdut rolul Joker în fața lui Jack Nicholson, în filmul Batman (1989) al lui Tim Burton. Jack Nicholson s-a dovedit a fi o alegere bună, dar nu știm cum s-ar fi descurcat Williams.

A doua oară, actorul a fost respins la castingul pentru Batman Forever (1995), unde spera să obțină rolul The Riddler. 

Apoi, când Christopher Nolan a anunțat că e în căutarea unui actor pentru Joker, s-a dus întins. Însă, Joker era făcut parcă pentru Heath Ledger. A fost recompensat cu Oscar (postum) pentru cea mai bună prestație în rol secundar.

Bradley Cooper

Filma pentru Marea mahmureală 2 și și-a dat seama, brusc, că vrea un rol de supererou. Bradley Cooper a aplicat pentru rolul principal din Green Lantern (Lanterna Verde), dar a făcut o gafă imensă: l-a imitat pe Christian Bale în Batman.

Mi-am pus o mască și regizorul a spus: Bine, Bradley, fii tu însuți și vorbește! Și eu am zis (cu o voce gravă, de Batman): Ascultă, Sally! Va trebui să-ți luăm familia dacă nu mă asculți”. Am văzut un mic clip, în timp ce ei îl derulau. Părea un scheci din Saturday Night Live”, a spus actorul. Nu a primit rolul (slavă, Cerului!), ceea ce i-a permis lui Ryan Reynolds să-l ducă la desăvârșire. 

Robert Pattinson

Actorul din seria Twilight a vrut cu tot dinadinsul rolul din Transformers 2, încât și-a modificat accentul englez pentru a vorbi ca americanii. „Întotdeauna am crezut că dacă le spui că ești din Anglia, ei o să-ți judece accentul”, a confirmat actorul pentru MTV. Zis și făcut, însă asta nu l-a impresionat pe directorul de casting, care a ales să meargă tot pe mâna lui Shia LaBeouf.

Tom Hiddleston

Tom Hiddleston e tipul ăla antipatic din Thor și The Avengers, care îl joacă pe Loki, fratele lui Thor. Pentru a-i convinge pe regizor și producător, s-a și mutat în Los Angeles pentru a se dedica misiunii de a deveni Thor, zeul fulgerelor. A picat proba în fața lui Chris Hemsworth, însă nu a plecat cu mâna goală, ci a primit acceptul de a-i face zile fripte lui Thor din postura de personaj negativ.

Riz Ahmed

Actorul britanic s-a aflat printre cei care au dat probă pentru rolul principal din filmul Vagabondul milionar, al lui Danny Boyle. Însă, proba a fost câștigată de Dev Patel, care era mai natural decât el. Totuși, regizorul i-a găsit o întrebuințare lui Ahmed, punându-l să interpreteze pasajele rostite în gând de Salim, fratele mai mare al lui Jamal Malik.

Însă, actorul a dat-o în bară rău de tot după ce l-a pus la zid pe regizor, i-a țipat în față și a smuls hainele de pe el. Danny Boyle l-a dat afară de pe platou.

Fotografii: Getty Images

Vezi și VIDEO: Macaulay Culkin și salariile sale de top în cinematografie