Dacă mai era ceva „demn” de inventat, aceia sunt pantofii sport cu însemnele Satanei și cu citate din Biblie. Ei bine, compania MSCHF și artistul rap Lil Nas X tocmai au lansat un produs care a reușit să scandalizeze pe toată lumea. 

Adidașii Satanei, cum au fost botezați pantofii sport neobișnuiți, conțin o pentagramă și o trimitere la Evanghelia după Luca, cap. 10, versetul 18: „Şi le-a zis: Am văzut pe Satana ca un fulger căzând din cer”. Mai mult, fiecare pereche este numerotată în ordinea în care a fost produsă, dintr-o colecție care însumează fix 666 de perechi.

Pantofii sport controversați conțin 60 de centimetri cubi de cerneală roșie, însă fiecare pantof a fost „botezat” cu o picătură de sânge uman prelevat de la angajații companiei producătoare. 

666 de perechi de adidași ai Satanei s-au vândut în doar câteva minute de la lansarea pe piață. Fiecare pereche a costat 1.018 dolari.

Citește și: Master P și-a pus tavane de aur în casă odată și spune că a greșit grav

Scandal internațional declanșat de gigantul Nike

Reprezentanții companiei de articole sportive Nike au declarat că au dat în judecată compania MSCHF pentru că a folosit logo-ul emblematic al brandului. Mai mult, aceștia acuză că adidașii Satanei au fost inspirați de modelul Nike Air Max ’97, cerând instanței să constate încălcarea legislației referitoare la protecția mărcii.

MSCHF și neautorizații adidași ai Satanei pot crea confuzie și o asociere eronată între produsele sale și Nike”, se arată în documentele depuse la dosar, conform bbc.com.

Aceștia spun că lansarea a adus deja prejudicii brandului, asociat fără drept cu pantofii sport controversați. Oamenii au cerut boicotarea celebrei companii din cauza acestor produse care au sigla Nike.

Într-o încercare de a lămuri lucrurile, rapperul Lil Nas X a lansat un clip pe YouTube, în care doar creează impresia că-și cere scuze pentru asocierea nefericită cu acest brand. În realitate, artistul a luat peste picior tot scandalul. Vezi VIDEO aici

Fotografii: Profimediaimages.ro/Getty Images

Vezi și VIDEO: ShARE în Bucate: Supă rapidă de pește