În primul și-n primul rând, vei economisi sume importante. În al doilea rând, tehnologia nu a avansat atât de mult, încât să spui că este depășit. Își va face treaba la fel de bine ca unul nou. Iată ce opțiuni ai. 

iPhone, o alegere potrivită

Dacă vrei să te orientezi spre piața second hand, poți începe foarte simplu: scrii pe Google iPhone X pret și vei găsi o mulțime de opțiuni. De ce iPhone X? Pentru că are un procesor excelent (A11 Bionic), cu toate că a fost lansat în urmă cu doi ani, un design plăcut, tehnologie de identificare facială și un spațiu de stocare de 256 de giga. Este un model foarte reușit, ce-i drept nu foarte ieftin nici măcar la mâna a doua (undeva pe la 2.000 de lei). 

În cazul în care te gândești să te duci și mai în urmă, poți opta pentru modelele iPhone 8 și 8 Plus, care sunt ultimele ce păstrează design-ul original al celor de la Apple. 

Samsung, cealaltă opțiune

Dacă ești fan Samsung, modelul Galaxy S9 este cea mai bună alegere de pe piața second hand. Cu toate că nu are afișajul futuristic al seriei S10, rămâne o alegere foarte bună din punct de vedere financiar. Prețurile la mâna a doua sunt cuprinse, în funcție de configurație, între 1.300 și 2.000 de lei. 

Tot de la Samsung, te mai poți orienta spre  Galaxy Note 8, al cărui preț a scăzut considerabil după apariția Note 10. De asemenea, S8 și S8+ sunt de luat în calcul, deoarece sunt mai ieftine ca oricând. 

Ce alte telefoane ai mai putea alege

În cazul în care nu vrei nici iPhone, nici Samsung, o alegere inspirată ar putea fi LG G7 ThinQ, un smartphone bun, cu display de 6.1 inchi și un procesor puternic. Este foarte apreciat pentru calitatea sunetului, iar după apariția modelelor G8 și V50 5G, prețul i-a scăzut considerabil. 

Nici telefoanele de la Google nu trebuie ignorate. Modelul Pixel 2 și 2XL au camere foto excelente, care pot concura cu orice alt producător. Pot fi upgradate la sistemul Android 9 Pie, ceea ce nu se întâmplă la ceilalți competitori. Poți găsi un astfel de model pe piața second hand la aproximativ 1.000 de lei. 

Ce să verifici înainte de a cumpăra un telefon second hand

În primul rând, trebuie să te intereseze starea acestuia. Verifică cât este de uzat, dacă a fost protejat cu folii de sticlă și huse, dar și cât de rezistentă este bateria. Ecranul este cel mai important. Atenție la zgârieturi și crăpături, la pete și pixeli morți, atunci când este la luminozitate maximă sau minimă. 

Inspectează camera foto și carcasa telefonului. Nu în ultimul rând, trebuie să te asiguri că acesta nu a fost furat. Solicită actele de proprietate și ambalajul original, iar dacă vânzătorul nu le mai are, verifică seriile ESN sau IMEI. Acestea nu pot fi schimbate și le poți găsi în baza de date a producătorului, dacă cineva a raportat furtul telefonului. 

Sursa foto: pixabay.com/Monoar