
Ai avut o relatie la locul de munca? Ce poti sa patesti daca se AFLA
Ti-au fugit ochii dupa colega de birou? Toti am avut relatii la locul de munca. Relatiile dintre colegii de serviciu au reprezentat mereu un subiect discutat, fie caintre colegi, prieteni sau, de ce nu, sefi.
Fie ca vorbim despre o relatie coleg-coleg, sef-sef sau subaltern-sef, acestea se desfasoara, de obicei, la fel. Dar ce putem face atunci cand lucrurile ”degenereza”?
In incercarea de a ameliora efectele acestor relatii esuate, unele companii au implementat ”contracte” pe care cei care decid sa se implice intr-o astfel de relatie vor trebui sa le semneze, de comun acord.
In loc de a interzice categoric acest tip de relatii la locul de munca, contractele de acest fel se inscriu in politica firmelor privind hartuirea sexuala, dupa cu scrie Forbes, oferind astfel o aparenta „acoperire”in fata eventualelor consecinte.
Chiar daca poate parea usor superficial, potrivit U.S. Equal Employment Opportunity Commission,in ultimul an s-au inregistrat 11.364 de acuzatii privind hartuirea sexuala la locul de munca. Acest contract are, practic, menirea de a evita orice tip de razbunare care ar putea urma unei relatii terminate nu tocmai placut.
PotrivitCareerBuilder.com, 38% dintre oamenii cu un loc de munca au recunoscut ca au avut/au o relatie cu un coleg de munca cel putin o data pe parcursul vietii lor de pana atunci.
Acest procent poate evolua, desigur, si in functie de numarul de ore lucrate, de ”disponibilitatea” persoanelor sau, mai simplu, de pura intamplare.