De exemplu, pentru a scăpa de caloriile acumulate după ce aţi consumat o cutie de Sprite trebuie să participaţi la o şedinţă de dans Zumba pentru 18 minute, sau 47 de minute de dans clasic, ori 73 de minute de călcat haine.

Coca Cola, calorii

 

Conform calculatorului Coca-Cola, până şi consumarea apei cu vitamine necesită o doză de efort pentru a scoate din organism caloriile acumulate.

Coca Cola, calorii

 

Astfel, în acest caz consumatorul trebuie să meargă 13 minute cu bicicleta sau să dea cu aspiratorul 19 minute. O doză de Fanta consumată necesită aproximativ 12 minute de jogging pentru a renunţa la caloriile acumulate.

Coca Cola, calorii

 

O doză de Coca-Cola conţine 39 de grame de zahăr, echivalentul a aproximativ nouă linguriţe, adică aproape de porţia zilnică de zahăr a unei femei. Produsele fără cofeină din gama Coca-Cola conţin 50 de miligrame de sodiu şi 1,25 de grame de sare.

Coca-Cola a decis lansarea calculatorului de calorii după ce a desfăşurat un sondaj printre consumatorii din Marea Britanie care au recunoscut că nu au timp pentru a mai face mişcare zi de zi.

"Vrem ca oamenii să înţeleagă cum se pot bucura de băuturile noastre cu ajutorul unei diete eficiente alături de un stil de viaţă activ", spun cei de la Coca-Cola Marea Britanie.