Al 14-lea film al celor de la Marvel cu "razbunatorii" te impresioneaza. Chiar daca tii ca un film sa aiba un scenariu bine pus la punct mai mult ca la orice, efectul vizual oferit de filmul Dr Strange nu are cum sa te lase indiferent.

Exista filme pe care le vezi la cinematograf pentru ca nu mai ai rabdare pana apar pe DVD sa le poti vedea acasa. Exista insa si filme in care experienta la cinema este imbatabila. Iar Dr Strange este clar unul dintre aceste filme in care efectele speciale aduc un mare plus.

Desigur, pot fi facute paralele intre Dr Strange si primul Iron Man. Poate fi criticat modul in care sunt 'sarite' niste etape din antrenamentul noului erou. Insa cel mai bun mod de a te bucura de tot ce are de oferit filmul este la cinema (indiferent ce preferi: normal, IMAX sau 4DX).

P.S. Pelerina te va amuza indiferent cand, cum si unde vezi filmul :)

Am fost la Dr Strange la IMAX. Motivul pentru care ar trebui sa faci acelasi lucru

Vezi mai jos comunicatul celor de la Cinema City

___________________________________________

O poveste mistica, o aventura fantastica, o calatorie cinematografica unica: „Doctor Strange” – cel mai recent film din Universul Marvel, a presupus filmari in peste 20 de studiouri, jocuri complicate de lumina si multa imaginatie grafica pentru crearea lumii magice in care patrunde protagonistul jucat de britanicul Benedict Cumberbatch. Actiunea este perfect redata pe marile ecrane in 3D, insa experienta cinematografica „Doctor Strange” e cu adevarat desavarsita daca urmaresti acest film spectaculos in cele mai revolutionare formate de cinema: IMAX (AFI Palace Cotroceni si Shopping City Timisoara) & 4DX (Mega Mall Bucuresti, City Park Mall si Shopping City Timisoara), disponibile doar la Cinema City.

Filmul „Doctor Strange” este distribuit de Forum Film Romania si a avut premiera pe 4 noiembrie 2016, fiind disponibil in format 3D, IMAX 3D si 4DX 3D.

Crearea lumii spectaculoase

Echipa de productie a recurs la cateva locatii de filmare in jurul lumii, printre care si Londra, New York, Hong Kong si Kathmandu, unde au fost ridicate, in total, 21 de decoruri practice, cu scopul de a ancora filmul in realitatea imediata si a de a crea sentimentul ca personajele chiar exista. Regizorul Scott Derrickson si-a propus ca filmul sa fie bogat in nuante, dual, atat mohorat, cat si luminos, iar rolul designerului de productie, Charles Wood, a fost, in primul rand, sa cerceteze in detaliu universul de banda desenata Marvel, mai ales arta lui Steve Ditko. Pentru a construi povestea pe principiul trecerii de la o realitate la alta, dintr-o dimensiune in alta – sunt patru dimensiuni in total – echipa de productie s-a concentrat si pe culori, lumini, reflexii si mai ales decoruri, toate menite sa dea sentimentul de univers mistic autentic.

Am incercat sa introducem un sentiment cromatic luminos, plin de reflexii, in aceste lumi de vis. O mare parte din butaforia folosita este, de asemenea, foarte grafica. Asa filmul e foarte interesant, caci nu stii niciodata ce te asteapta daca deschizi o usa pe platoul de filmare,” explica Charles Wood. La crearea sentimentului de univers mistic a contribuit din plin si echipa artistica care a produs 800 de desene, 300 de concepte artistice si 40 de elemente de butaforie.

O vizionare coplesitoare in IMAX – (im)posibilitatile sunt nesfarsite

„Este fenomenal ce au facut cu efectele vizuale in aceasta lume. Reprezinta un cu totul alt nivel cinematografic.”, spune Benedict Cumberbatch. si asta pentru ca exclusiv in formatul IMAX secventele se vor extinde pentru a umple intregul ecran, oferind cu 26% mai multa efecte vizuale impresionante decat ecranul standard.

„Iubesc formatul IMAX pentru ca iți arata diferența dintre a vedea un film și a fi in film”, spune Scott Derrickson, regizorul filmului. „In film exista peste o ora de secvente special transformate pentru IMAX si imi place mult ca atunci cand urmaresti un film in IMAX poti trece de la formatul 2:4:0 la formatul IMAX, iar publicul nu va sti niciodata, dar o va simti. Am preferat sa existe acest impact al extinderii imaginii pe ecran si l-am folosit pentru toate secventele care contin efecte vizuale importante, pentru toate scenele impresionante filmate in Kathmandu, precum si cele de deschidere din Londra”, adauga Derrickson.

IMAX 3D este, probabil, cea mai buna modalitate de a te bucura de acest film naucitor. Cadrele extinse, imaginile spectaculoase care iti sucesc mintea, sunetul zguduitor, sunt doar cateva dintre motivele greu de explicat in cuvinte pentru care actorii si regizorul spun ca merita sa experimentezi filmul in acest format. „Este o desfatare vizuala, iar filmul merita vazut de doua ori. Cand Cel Antic deschide cel de-a treilea ochi al lui Strange, nu cred ca poti remarca toate detaliile calatoriei din prima. Este uluitor!”, spune si actorul Benedict Wong.

Doctor Strange, Featurette International IMAX:

 

Exploreaza lumea magica a lui Doctor Strange in 4DX

Zgarie norii impresionanti, scenele de magie, miscarile scaunelor si efectele de apa, vant, lumina sau miros vor face scenele filmului chiar mai reale in 4DX. Scenele de actiune pot fi simtite pe propria piele de la primul pumn pana la ultima lovitura. Multumita invatarii artelor mistice de la The Ancient One, Strange are o capacitate remarcabila de a crea mandala de lumina pe care le foloseste ca scuturi sau arme. Actiunile lui Strange, zborul, sariturile, pumnii si loviturile se vor extinde dincolo de ecran, pana in sala de cinema. Fiecare etapa de pregatire cu The Ancient One si fiecare lupta cu personajul negativ, Dormammu, vor fi acompaniate de efecte 4DX perfect sincronizate cu actiunea de pe ecran in fiecare moment.

Valorifica energia, remodeleaza realitatea. Majoritatea puterilor lui Strange pot fi exercitate printr-o miscare de deget. Nu doar ca poate crea scuturi sau arme, ci si portaluri pentru a calatori rapid in timp si spatiu, in alte planuri ale existentei. in acelasi timp, efectele 4DX vor transpune spectatorii in mijlocul actiunii. Scaunele vor transmite vibratii subtile pentru a insoti transformarea realitatii, iar jeturile de aer, luminile si alte efecte speciale pot fi simtite atunci cand Strange isi dezlantuie puterile intr-o sincronizare perfecta. Imaginatia, elementele vizuale, audio si efectele 4DX vor oferi o experienta totala si te vor transpune in Universul Doctor Strange!