In luna aprilie, cei de la Variety scriau ca producatorii executivi de la Game of Thrones luau in considerare varianta incheierii serialului mai rapid decat se astepta oricine, urmand sa mai aiba doar 13 episoade dupa finalul sezonului 6.

La vremea acea, parea imposibil. Nu era cunoscuta soarta lui John Snow, Bran nu mai aparuse de mai bine de un sezon iar Daenarys era in continuare departe de Tron. Insa intr-un interviu pentru Vanity Fair s-a confirmat informatia.

Jack Bender, cel care a fost directorul ultimelor 2 episoade difuzate, a confirmat ca ultimele 2 sezoane ale serialului vor fi mai scurte.

Intrebat daca se va intoarce sezonul viitor, Bender a spus: "Nu stiu raspunsul la aceasta intrebare. Vor fi doar 7 episoade si au directorii care fac asta dintotdeauna. Stiu ca am avut o experienta grozava cu acest show, dar am o serie pe care o voi incepe in 2017 bazata pe trilogia lui Stephen King, incepand cu Mr Mercedes. Daca sunt disponbil si vor sa ma ocup de asta, mi-ar face mare placere" a spus Bender.