Prima peliculă color din istoria omenirii a fost realizată de fotograful englez Edward Turner. Acesta a găsit o metodă relativ simplă de a compune imagini color cu ajutorul unor filtre de culoare roşie, albastră şi verde pe negative alb-negru, pentru a da impresia de culoare, relatează CNN.

Imaginile color datează din anul 1902 şi au fost realizate de fotograful britanic cu 30 de ani înaintea apariţiei filmului color în cinematografe. Edward Turner a captat multiple imagini cu copiii săi, traficul din Londra din aceea vreme şi animalul său de companie, un papagal. Filmul lui Turner a fost donat Muzeului de Ştiinţă din Marea Britanie în 1937, dar abia acum a putut fi prezentat publicului.

Deşi Edward Turner a încercat să lege imaginile astfel încât să obţină un film fluid nu a reuşit, capturile video ieşind întotdeauna înceţoşate. Turner nu a apucat să îşi vadă munca completă deoarece a murit la un an după filmări.

Cercetătorii de la Muzeul Media din Marea Britanie au avut nevoie de aproximativ 200 de ore pentru a digitaliza imaginile surprinse de Edward Turner.