Câinii robotizaţi ar putea fi soluţia în teatrul de război, invenţia americanilor având un grad ridicat de durabilitate şi eficacitate în luptă.

Dronele şi sistemele militarizate tot mai sofisticate au schimbat felul în care armatele din toată lumea îşi desfăşoară misiunile în teatrele de război.

Noi descoperiri în domeniul tehnologic şi ultimele invenţii ale cercetătorilor tind să schimbe felul în care viitoarele războaie vor fi purtate.

DARPA, o subsidiară a Departamentului de Apărare al SUA, a creat un nou tip de dronă care ia asemănarea unui câine din rasa Doberman, relatează Huffington Post. Drona botezată "Alphadog" sau "LS3" ar putea fi noul prieten al soldatului american pe teatrele de operaţii. 

Câinele robotizat are o viteză uluitoare în alergat, fiind capabil să fugă mai repede ca Usain Bolt. Robotul are capabilitatea de a-şi înţelege partenerul de război, îl poate urma pe acesta şi răspunde comenzilor care i se dau.

caini robot - 1

Potrivit publicaţiei de specialitate CNET, invenţia armatei americane este "o minune pe patru picioare, capabilă să transporte armament cu o greutate de 181 de kilograme. Drona poate trece cu uşurinţă peste aproape orice provocare pe care mediul înconjurător o arată soldaţilor pe câmpul de luptă".