Drepturile pentru continuarea acestei francize cinematografice au fost achiziţionate de compania de producţie Annapurna Pictures, cunoscută pentru lansarea unor pelicule recente, apreciate de criticii de specialitate, precum "În afara legii/ Lawless", "The Master" şi "Ucide-i cu tandreţe/ Killing Them Softly", citată de thesun.co.uk.

Potrivit unor surse din industria cinematografică americană, David şi Megan Ellison, directorii companiei Annapurna Pictures, vor să lanseze două filme noi din franciza "Terminator".

Arnold Schwzarzenegger, în vârstă de 65 de ani, a interpretat rolul unui robot trimis din viitor în primele trei filme din această franciză - lansate în 1984, 1991 şi 2003 -, dar nu a jucat în cel mai recent film din această serie, cel de-al patrulea, "Terminator - Salvarea", lansat în 2009, întrucât în acea perioadă renunţase la actorie şi ocupa funcţia de guvernator al statului California.

Filmul din 2009 i-a avut în rolurile principale pe Christian Bale şi Sam Worthington şi a fost singura peliculă din franciza "Terminator" în care nu a jucat Schwarzenegger.

"Nu este ca şi cum nu ar fi încercat. Ei chiar au încercat din răsputeri, toţi actorii şi tot restul. Însă (filmul) a pierdut trenul", a spus în aprilie starul american pentru site-ul Collider.com.

Schwarzenegger a făcut aceste comentarii după ce a fost întrebat de jurnalişti dacă vrea să îşi reia rolul care l-a făcut celebru, cel de robot trimis din viitor.

Arnold Schwarzenegger - 1

"Sunt deschis în faţa acestei idei, dar dacă va mai fi un film ca «True Lies» şi «Terminator» - un «Terminator» bine făcut, pentru că ultimul a fost îngrozitor", a precizat starul.

Starul de origine austriacă şi-a încheiat mandatul de guvernator în 2011 şi a anunţat că îşi va relua cariera în cinematografie.

De fapt, "Terminator 5" şi "Terminator 6" ar putea avea nevoie de mai mult timp pentru a fi realizate, întrucât Arnold Schwarzenegger are pe agenda sa de lucru alte şase filme în pregătire pentru anul 2013, inclusiv o continuare a comediei din 1988 "Gemenii/ Twins", care se va intitula "Triplets".

El a confirmat, totodată, că va juca apoi în 2013 într-un remake al filmului "Conan Barbarul".

Starul a încheiat recent filmările pentru "The Expendables 2", cu Sylvester Stallone, şi cele pentru pelicula "The Last Stand". Potrivit presei americane, Schwarzenegger urmează să filmeze în curând pentru alte patru pelicule: "Ten", "Captive", "Unknown Soldier" şi "The Tomb".