Totuși, oricât de mare ar fi bucuria și entuziasmul cu privire la rolul de părinte, la pachet vine și o mare responsabilitate. Deci, mai întâi trebuie să te întrebi: oare ești pregătit să fii tată? Iată câteva aspecte importante de care să ții cont dacă îți dorești un copil. 

Un buget suficient de mare 

Când vei fi părinte, vei avea nevoie de un buget lunar mai mare față de cel pe care îl ai acum. Mai precis, va trebui să tragi tare și să fii mult mai ambițios, ca să ai resursele financiare necesare pentru creșterea copilului. Odată ce vei deveni tată, vor apărea tot felul de cheltuieli neprevăzute și tot felul de contexte care te vor face să bagi adânc mâna în buzunar. Drept urmare, pregătește-te din timp. Fie îți deschizi o afacere, ceri o mărire de salariu, cauți un job mai bine plătit sau îți mai iei un loc de muncă part time. Așa că, gândește-te bine care ar fi soluția potrivită pentru tine. 

O casă mai spațioasă 

Vremea studenției a trecut, când te mulțumeai cu o cameră de cămin, iar un pat și o pernă erau de ajuns atunci când voiai să dormi. Când îți întemeiezi o familie, ai nevoie de o locuință spațioasă, iar copilul tău are nevoie de o cameră specială, dedicată nevoilor sale. În plus, nu uita că trebuie să îi oferi cele mai bune condiții și un confort sporit. Deci, căldura și apa caldă trebuie să fie la discreție. În primul rând, asigură-te că o să termoizolezi casa, ca să nu existe pierderi de căldură. Apoi, alege un sistem de încălzire eficient și modern, care va da randament maxim. De exemplu, poți lua în considerare să îți instalezi unul dintre modelele de centrale termice de la Ferroli, cunoscute pentru performanța crescută și pentru confortul termic pe care îl oferă.

Mai puțin timp liber

Cel puțin pentru o perioadă, o să fii nevoit să uiți de ieșirile în oraș, de o bere cu băieții, de pierdut timpul prin mall sau la terase, ori de un maraton de gaming. Nu, nu o să îți interzică nimeni să mai practici activitățile respective, doar că vei avea foarte puțin timp liber la dispoziție, după ce copilul tău va veni pe lume. O să fii nevoit să îți ajuți partenera, poate o să contribui la treburile gospodărești sau poate o să ai grijă de copil, adică să îl speli, să îl imbraci, să îl hrănești sau să îi schimbi scutecele. Mai ales în primii ani de viață, un copil necesită foarte multă atenție și trebuie să îl supraveghezi încontinuu. Deci, dacă ești o fire liberă și spontană, care își dorește mereu să nu intervină nimic când e vorba de timpul lui liber, gândește-te foarte bine dacă vrei să devii tată. 

Ia-ți o mașină

Dacă nu ai o mașină, ia-ți una, dacă urmează să fii tată sau îți dorești un copil. Cu siguranță, îți va prinde bine. Pentru că o să ai multe drumuri de parcurs, ca să îi oferi celui mic cele mai bune condiții. O să îl duci la controale medicale de rutină, la grădiniță sau la școală, mai ales pe timpul iernii, o să mergi la cumpărături mai des sau o să îl lași la părinți ori bunici. Pentru toate acestea ai nevoie de un automobil. În plus, dacă vei avea o problemă care necesită transport în timp util, mașina te va ajuta să o soluționezi, fără să mai depinzi de altcineva. 

Până la urmă, tu îți vei da singur seama dacă e timpul să ai un copil, ascultă-ți instinctul patern și totul va veni de la sine. 

Sursă foto: unsplash.com