Dacă pentru doamne s-a inventat o adevărată industrie de miliarde de euro pentru a le face mai frumoase, majoritatea domnilor nu simt nevoia să aprofundeze tema atât de bine. Însă, și aceștia sunt preocupați de un păr îngrijit și o barbă pe măsură.

Studiile au arătat că bărbații cu barbă bogată sunt percepuți de femei drept serioși, maturi, familiști. Însă, indiferent de studii, trebuie să recunoaștem că bărbații cu barbă au mult sex-appeal, aceasta schimbându-le aproape în totalitate fizionomia. Dacă vrei să treci de la nivelul de băiat la cel de bărbat, barba te va ajuta în acest sens. Adevărul este că, indiferent de vârstă, vine un moment când orice bărbat va fi interesat să-și îngrijească singur barba sau va dori, din varii motive, să-și tundă părul singur, bineînțeles cu aparate profesionale de încredere.

Iată deci sfaturile noastre în acest sens:

Începe cu îngrijirea pielii

Majoritatea bărbaților nu petrec mai mult de zece minute în fața oglinzii înainte de a ieși din casă. În rutina ta de îngrijire, cel mai probabil că singurul pas de dimineață este să-ți aranjezi părul și ești gata să cucerești lumea. Nu-i așa? Noi te sfătuim să adaugi încă un pas la această rutină și să îți hidratezi tenul. Folosește o cremă hidratantă ori de câte ori îți speli fața dimineața. În timp, pielea își va recăpăta vitalitatea, iar ridurile se vor micșora. Crema hidratantă potrivită nevoilor tale va ameliora tenul uscat și va face ca pielea crăpată, neuniformă și descuamată să arate și să se simtă mai bine.

Poate o să ți se pară revoltător ceea ce spunem, dar obișnuiește-te să folosești apă micelară în locul obișnuitului săpun cu care te speli pe față dimineața. Din păcate, multe produse de curățare sunt făcute parțial sau în întregime din materiale sintetice. Și dermatologii tind să fie de acord cu acest lucru, recomandând produsele de curățat tenul în detrimentul săpunurilor.

Continuă cu o barbă îngrijită

O barbă neîngrijită nu este o carte de vizită prea bună, dar tu știi deja asta. De altfel, o frizură modernă și părul facial nu au fost niciodată ușor de întreținut, iar costurile stilistului nu sunt deloc ieftine. Pe piață există multe aparate de tuns barba profesionale, așa că ai de unde alege. Ideea este să știi cum. De aceea, îți recomandăm să urmărești aspectele următoare dacă te-ai hotărât să cumperi un aparat de tuns barba:

  • confort maxim cu posibilitatea de utilizare a aparatului sub duș, anti-alunecare din material flexibil cum este cauciucul
  • lamele – nu te aștepta la rezultate incredibile dacă optezi pentru un aparat ale cărui lame lasă de dorit. Neapărat, cumpără-l cu lame din oțel inoxidabil și sistem de auto-ascuțire. De altfel, lamele placate cu titan sunt și ele o investiție bună, așa că nu le ocoli;
  • pieptenii – sunt importanți în tot acest mecanism, fiind folosiți pentru a regla dimensiunea de tăiere a părului;
  • multifuncționalitatea face diferența, deoarece multe device-uri de acest gen includ piepteni pentru față, cap și corp;

Termină cu o tunsoare care te reprezintă

Dacă ai părul foarte scurt, vizita la un salon este necesară, dar și costisitoare. Dar cum pandemia a schimbat multe aspecte din viața noastră, sunt persoane reticente să facă o vizită la stilist în această perioadă. Crede-ne, vei face o investiție bună dacă îți achiziționezi o mașină de tuns părul. Se poate utiliza oricând, fiind preferată și de familiile cu copii. De altfel, nici nu îți trebuie multă îndemânare, iar cu puțin exercițiu vei deveni la rândul tău un stilist de succes.

Important este să urmărești recenziile produselor care te interesează, iar YouTube este o sursă bună de tutoriale care te pot lămuri în acest sens.

Sursă foto: Pexels