Acum, la fiecare 20 de femei aflate la consultatii pentru infrumusetare, se poate gasi si un barbat.

Cei tineri recunosc ca frecventeaza clinicile de dermatologie, spre deosebire de cei trecuti de 35 de ani care trateaza vizita la dermatolog ca pe un secret de stat. "Sunt doua tipuri de barbati care au inceput sa vina tot mai des.

Primul profil este cel al barbatului care a inteles ca e important sa nu mai arate ofilit si ca aspectul lui conteaza. Al doilea tip este cel al barbatului impins de sotie. Acestia din urma sunt la fel de multi ca numarul celor care vin din proprie initiativa pentru diverse tratamente", a explicat medicul specialist dermatolog Viviana Iordache, de la o clinica de dermatologie estetica din Bucuresti.

Multi apeleaza la interventii estetice din cauza conceptiilor gresite ale societatii. "Unora li se pare acceptabil sa stea cu pungi sub ochi, dar nu vor sa fie rosii la fata. Asta vine din conceptia ca cei rosii la fata au probleme cu alcoolul. Succesul la un interviu sau la o intalnire de afaceri tine si de aspectele estetice, iar acest fapt nu este doar o proprietate feminina ", povesteste Viviana Iordache, care are o experienta de peste 15 ani in dermatologie.

Din punct de vedere al generatiei tinere, reprezentantii ei nu au probleme in a recunoaste ca frecventeaza clinicile dermatologice. Cei trecuti insa de 35 de ani, "n-ar recunoaste nici morti".

De asemenea, acestia din urma se tem sa nu ramana cu semne temporare dupa interventia la care au fost supusi pentru a nu fi "depistati" ca au apelat la botox sau la acidul hialuronic pentru indepartarea ridurilor tot mai vizibile.

Spre deosebire de femei, barbatii romani isi doresc ca rezultatele interventiilor sa fie mult mai rapide, "instantaneu daca se poate", insa nu sunt si dispusi sa treaca prin operatiile mai putin placute ale acestor tratamente.

De asemenea, celor mai multi dintre ei le este frica de ace.
Una dintre asistentele generaliste ale clinicii, Bianca Sandra Eremia, a explicat cum se comporta un barbat venit la consultatie.

"Prima data cand vin se cam ascund dupa visin. Nu prea spun exact motivul pentru care au venit. Unii isi trimit mai intai sotiile la tratament, sa vada daca le-a durut. Altii cand ajung la noi spun ca de fapt ei nu vor nimic si ca au fost trimisi de sotii. Sunt mult mai sensibili si mai speriati decat femeile. Ii doare tot timpul. Pe o femeie poti sa o tai si in carne vie si nu se vaita", a spus ea.

Odata cu primavara, s-a marit si numarul barbatilor care frecventeaza clinicile de infrumusetare. Una dintre cele mai frecvente proceduri la care apeleaza barbatii romani este Criolipoliza, adica inghetarea tesutului doar pe o anumita zona, pentru a slabi.

Efectul interventiei este pierderea a 40 la suta din grasimea din acea zona. Tratamentul nu are contraindicatii si pentru ca sunt recomandate doar trei sedinte la cate sase saptamani distanta, este preferat de romanii care vor sa dea burta jos pentru a sta cu incredere la plaja.

90 la suta dintre barbatii romani care apeleaza la tratamente estetice au venituri peste medie. "Daca femeile mai pun un ban deoparte pentru infrumusetare, indiferent de veniturile pe care le au, barbatii inca nu au aceasta grija. Ei nu concep ca o parte din bugetul lor sa fie alocat infrumusetarii", a mai spus medicul dermatolog.

Cantareti, oameni de televiziune si chiar fotbalisti sunt printre personalitatile care vor cate ceva de la o clinica de infrumusetare. Majoritatea persoanelor publice se lupta cu ridurile, fotbalistii numarandu-se si ei in aceasta categorie intr-o meserie la care varsta de 35 de ani este considerata inaintata.

Societatea romaneasca inca priveste ca pe un moft apelarea la tratamente de infrumusetare de catre barbatii cu posibilitati materiale. Nu se poate spune insa daca succesul material a fost obtinut sau mentinut si datorita aspectului fizic. Haina il face pe om? Dar aspectul fetei?